Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miettusen johdolla mitalijahtiin nuorten MM-kisoissa

 
Miettusen johdolla mitalijahtiin nuorten MM-kisoissa

Freestylehiihdon nuorten MM-kilpailut pidetään ensi viikonloppuna Jyväskylän Laajavuoressa, missä lasketaan kumpareiden ja parikumpareiden mestaruuksista. Joukkueet saapuvat kisapaikalle tämän ja huomisen päivän aikana.

Suomella on erittäin iskukykyinen joukkue molempiin lajeihin. Talven tulosten perusteella suurimmat odotukset kohdistuvat kemijärveläiseen Ville Miettuseen, joka laski miesten MM-kilpailuissa Deer Valleyssä Yhdysvalloissa kahdeksanneksi sekä kumpareissa että parikumpareissa. Viime lauantain Åren maailmancupin parikumpareissa hän oli hienosti kuudes.

– Kauden päätavoitteeni Deer Valleyn ohella on nuorten MM-kilpailuissa menestyminen. Mitalia lähden jahtaamaan, Miettunen sanoo.

Joukkueeseen kuuluvat myös helsinkiläiset Penttalan veljekset, Jussi ja Olli, sekä kolme järjestävän Jyväskylän Freestyleseuran laskijaa: Lassi Mustonen, Jimi Salonen ja Veli-Valtteri Vanhala. Lisäksi naisten sarjassa molemmissa kilpailuissa laskee helsinkiläinen Isabella Cedercreutz.

Lassi Mustonen, Olli Penttala ja Jimi Salonen menestyivät hyvin Ranskassa lasketuissa Eurooppa-cupin osakilpailuissa. Le Sauzen parikumpareissa Mustonen oli toinen ja Penttala viides. Megaven osakilpailussa Salonen oli puolestaan kolmas.
Kenraaliharjoituksena kovatasoinen Eurooppa-cup

Laajavuoressa lasketaan jo perjantaina miesten ja naisten kumpareiden Eurooppa-cupin osakilpailut. Niistä odotetaan kovatasoisia, sillä mukana on maailmancupia kiertäneitä urheilijoita. Kilpailuihin osallistuvat myös useimmat Euroopan ulkopuolelta tulevat nuorten MM-kisojen laskijat.

Yhteensä paikalle odotetaan noin sataa laskijaa 15 maasta. Japanin joukkue on peruuttanut saapumisensa luonnonmullistusten ja niitä seuranneiden onnettomuuksien vuoksi. Heidän lajiliittonsa on tiedottanut, että kaikki urheilijat ovat kunnossa.

Laajavuoren kumpareikko on kokonaan uusittu vuodesta 1999, jolloin paikalla edellisen kerran laskettiin. Jyväskylän Freestyleseura, Jyväskylän kaupunki sekä Laajavuoren hiihtokeskus ovat yhteistyössä kunnostaneet rinteen nykysääntöjen mukaiseksi viime syksyn ja kuluvan talven aikana. Muun muassa rinteen yläosan profiili on muokattu maansiirtotöin.

– Nyt kaikki alkaa olla järjestelyjen puolesta viimeistelyä vaille valmiina. Haasteita tuli loppuvaiheessa, kun todettiin, ettei lunta ole riittävästi, kertoo kilpailunjohtaja Hannu Salmela ja jatkaa:

– Kaikki tykitykseen tarvittava vesi on pumpattu läheisestä Vuorilammesta. Sen pinta laski niin alas, ettei tykitystä voitu jatkaa. Lisää lunta piti tuoda kuorma-autoilla.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleVille Miettunen

Tiedot

Jussi Penttala

Tiedot