Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hautamäki paras ei-itävaltalainen Planicassa

 
Hautamäki paras ei-itävaltalainen Planicassa


Itävallan kolmikko Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern, Martin Koch nappasi Planican HS 215-mäessä kolmoisvoiton. Matti Hautamäki oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kiinni palkintopallisijassa, mutta oli lopulta neljäs.

Mäkihypyn maailmancupin päättävä Planican lentomäkiviikonloppu käynnistyi henkilökohtaisen kilpailun merkeissä. HS 215-mäessä nähtiinkin tasainen ja jännittävä kilpailu.

Suomalaisnelikon paras oli Matti Hautamäki, joka leijaili avauskierroksella 213 metriin ja pääsi toiselle kierrokselle kolmannelta sijalta alle 10 pistettä johtaneesta Thomas Morgensternista jääneenä. Toisellaan kuopiolainen liiteli 215 metriin, mutta joutui päästämään Martin Kochin edelleen ja itävaltalaiset pääsivät tuulettamaan kolmoisvoittoa Hautamäen nenän edessä. Voittajaksi nousi ensimmäisen kierroksen jälkeen kakkosena ollut Gregor Schlierenzauer, joka päihitti Morgensternin 2,8 pisteellä.

”Tyytyväinen täytyy olla. Matti oli neljäs ja hyppäsi hyvän kisan. Kilpailu on kovaa ja Matin hypyt hyviä, kun on paras ei-itävaltalainen ja jää palkintopallisijasta vain 4,8 pistettä. Hieno kisa kaiken kaikkiaan, tästä on hyvä jatkaa kohti paria seuraavaa päivää”, sanoi joukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä.

Myös Olli Muotka leiskautti maailmancupin pisteille, kun 187 ja 175 metrin liidot toivat Rovaniemen miehelle sijan 29. Anssi Koivurannan 173,5 metrin lento ei riittänyt toiselle kierrokselle, kuten ei myöskään Kalle Keiturin 167,5 metriin kantanut hyppy. Kaksikko oli lopputuloksissa sijoilla 36 ja 37.

”Muotka oli pisteillä ja Koivuranta on esiintynyt lupaavasti. Anssille valitettavasti sattui kilpailuun vähän heikompi hyppy tänään”, tuumasi Niemelä päivän muusta suomalaisannista.

Planicassa hypätään huomenna joukkuekilpailu ja Suomen joukkue hyppää järjestyksessä Muotka, Koivuranta, Keituri, Hautamäki.

”Hyvillä mielin lähdemme kisaan. Yritetään parhaamme ja lähdetään haastamaan itseämme. Katsotaan mihin se riittää lopulta”, hymähti päävalmentaja.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMatti Hautamäki

Tiedot

Kalle Keituri

Tiedot

Anssi Koivuranta

Tiedot

Olli Muotka

Tiedot