Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Poutiainen varmisti toisen tilansa pujottelucupissa

 
Poutiainen varmisti toisen tilansa pujottelucupissa

Tanja Poutiainen oli 12:s naisten pujottelussa maailmancupin finaaleissa Sveitsin Lenzerheidessa. Samalla Poutiainen varmisti toisen tilansa pujottelucupissa ennen Saksan Maria Rieschiä, joka sijoittui tänään neljänneksi. Eroa heidän välilleen jäi 41 pistettä.

– Kieltämättä meni vähän jännittämiseksi, kun oma sijoitus oli mikä oli ja piti seurata loppuun saakka muiden pärjäämistä. Onneksi Riesch pysyi taulukossa takana, Poutiainen kertasi.

Itävallan Marlies Schild oli jo edellisessä kilpailussa karannut tavoittamattomaan johtoon lajicupissa. Tänään Schild laski vapautuneesti ja nopeasti ollen toinen.

– Ihan oikeaan osoitteeseen meni kristallipallo. Schild on ollut pienen askeleen edellä oikeastaan koko kauden, Poutiainen totesi.

Lenzerheiden osakilpailussa ykköstilan vei viiden sadasosasekunnin turvin Slovenian Tina Maze, jolle pujotteluvoitto oli uran ensimmäinen. Slovakian Veronika Zuzulova oli kolmas (+0,64).

Pujottelun alkua jouduttiin siirtämään eteenpäin kahdella tunnilla runsaan lumentulon vuoksi. Kilpailu vietiin läpi nopeaan tahtiin siten, että toinen kierros laskettiin vain reilut puoli tuntia ensimmäisen kierroksen päättymisen jälkeen samalla radalla.

Kisarinne oli melkoisen pehmeä, mistä kärsivät etenkin häntäpään laskijat. Poutiaisen mielestä rata pysyi kuitenkin suhteellisen hyvässä kunnossa.

– Menihän se vähän kuopille, muttei rinne mitenkään surkea ollut. Omat laskut tuntuivat teknisesti helpoilta, vaikka tietysti vauhtia olisi pitänyt olla enemmän.

Huomenna on tarkoitus mitellä naisten suurpujottelussa, mikäli olosuhteet sallivat. Toistaiseksi on epävarmaa, saadaanko rinne kuntoon ajoissa.

– Valmistaudun kilpailemaan aivan normaalisti, ei tässä auta ruveta arvuuttelemaan. Suurpujottelu on kulkenut viime aikoina mukavasti, joten taistelemaan lähdetään, Poutiainen totesi.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot