Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaismiehillä takki tyhjänä Falunissa

 
Suomalaismiehillä takki tyhjänä Falunissa

Suomalaismiesten panos Falunin 10 + 10 km yhdistelmäkilpailussa oli pieni väsymyksen tultua vahvasti kuvaan kevätauringon myötä. Matti Heikkinen oli 19. ja Sami Jauhojärvi 25. Petter Northugin voittoon päättyneessä kisassa.

Northug löi loppukirissä tutuilla eväillä päivän yllättäjän Italian Giorgio Di Centan voittaen kisan 2,6 sekunnin erolla. Ruotsin Daniel Richardsson oli kisan kolmas, maailmancupin voittaja Sveitsin Dario Cologna neljäs (+18,2) Ranskan Jean Marc Gaillard viides (+19,5) ja Tsekin Lukas Bauer kuudes (+20,2).

Matti Heikkisen takki oli jo tyhjä ja sijoitukseksi tuli 19. reilun miuutin kärjelle jääneenä
(+1.17,7).

- Aurinko paistaa ja mielenkiintoinen keli oli tänäänkin. Mies oli vähän tyhjä tänään, ei pystynyt hiihtämään kovempaa. Huomenna on viimeinen työpäivä maailmancupin karkeloissa tällä kaudella.

Sami Jauhojärvi oli 25. +1.34,7 kärjestä.

- Lihaksisto on väsynyt ja jaksaa vain tiettyä tahtia puskea. Vapaata hiihdän nyt vain kahdella raajalla eli käsillä, jalat blokkaautuu pois kokonaan. Tähän pitää panostaa kevään liukkailla keleillä. Suksista pitää sanoa, että meillä oli yksi parhaista pidoissa, eikä kaatunut luistonkaan

- Ei mitään hävittävää huomisen päätöskisan suhteen, toivotaan kovaa ajoa.

Sprintteri Matias Strandvall hiihti kisan läpi ollen toiseksi viimeinen. Strandvall jäi lopulta Northugista +6.50,4.

Suksien vaihdossa perinteisen hiihto-osuuden jälkeen Ruotsin Emil Jönsson johti joukkoa. Matti Heikkinen oli 20. (+18,5), Sami Jauhojärvi 25. (+23,4) ja Matias Strandvall 46. (+2.28,6).

Northug keräili väliekireistä peräti 35 sekuntia bonuksiakin, joten hänen etumatka päätöspäivän 20 km vapaan hiihtotavan takaa-ajoon kasvoi jo lähes puoleentoista minuuttiin (+1.27,6) Ruotsin kakkosena olevaan sprinttitykkiin Emil Jönssoniin. Ruotsin Daniel Richardsson (+1.37,2) starttaa sunnuntain päätöskisaan kolmospaikalta ja Dario Cologna (+2.02,6) nelospaikalta.

Matti Heikkinen on finaalitourin 22. ja Sami Jauhojärvi 23.Kaksikko lähtee sunnuntaina matkaan noin 3,5 minuuttia Northugin perässä. Kuudenteen tilaan matkaa on toki Heikkisellä vain minuutti.  Matias Strandvallin sijoitus on 46.

Sunnuntaina Falunissa hiihdetään maailmancupin ja minitourin viimeiset osakilpailut. Naisilla on vuorossa 10 km takaa-ajo vapaalla hiihtotavalla ja miehillä puolet pidempi matka. Kisaan startataan minitourin tilanteen mukaisesti eli maaliintulojärjestys on samalla minitourin lopputilanne.

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMatti Heikkinen

Tiedot

Sami Jauhojärvi

Tiedot