Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon ykkösnyrkki Vazquez eturiviin MM-avauksessa

 
Ajon ykkösnyrkki Vazquez eturiviin MM-avauksessa

Suomalaistalli Ajo Motorsport lähtee puolustamaan MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruutta mainioista asetelmista sunnuntai-iltana Losailin radalla Qatarissa.
Viime vuonna Qatarissa toiseksi sijoittunut Avant-AirAsia-Ajo -tiimin espanjalainen Derbi-kuljettaja Efren Vazquez kiirehti lauantain aika-ajossa kolmanneksi kuitaten paikkansa MM-avauksen eturiviin kierrosajalla 2.07,651. Vazquez sivusi samalla uransa toistaiseksi parasta aika-ajosijoitusta.
- Radalla oli lopussa ruuhkaa, enkä päässyt ajamaan siinä vaiheessa enää kuin yhden nopean vedon. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen tähän sijoitukseen. Fiilis ajamiseen on hyvä, kertoi Vazquez.
Ajon vauhdikas viisikko esiintyi Vazquezin ohella muutenkin edukseen Losailin voimakkaiden valonheittimien loisteessa.
Red Bull Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Jonas Folger latasi aika-ajossa kuudenneksi ja Vazquezin ranskalainen tiimikaveri Johann Zarco seitsemänneksi. Molemmat asettuvat siis sunnuntaina toiseen starttiriviin.
MM-sarjan tulokkaisiin lukeutuva Folgerin englantilainen tiimikaveri Danny Kent oli puolestaan 13:s ja Avant-AirAsia-Ajon kolmas kuljettaja, malesialainen Zulfahmi Khairuddin 17:s.
- Tähän kokonaisuuteen pitää olla tyytyväinen. Töitä on vielä paljon edessä, mutta jo tämäkin viikonvaihde on osoittanut, että kuljettajien kehitys ja molempien tiimien suunta on ehdottomasti oikea, vahvisti tallipäällikkö Aki Ajo.
Zarco liikkui omalta osaltaan täysin samoilla linjoilla Ajon kanssa.
- Tuntuma ajamiseen oli jo paljon parempi kuin perjantaina. Aikanikin parani tuntuvasti, mutta ei vielä riittävän paljon. Työnteko jatkuu. Minulla on kuitenkin jo nyt hyvä fiilis ja luottavainen mieliala kauden avauskisan osalta.

Folgerilla selvät sävelet kisailtaan

Folger on liikkunut Losailissa torstaista lähtien Vazquezin ja Zarcon tavoin kärjen välittömässä tuntumassa. Se on pönkittänyt kovalla asenteella rataa kiertävän nuoren miehen itseluottamusta entisestään.
- Korostan hyvän startin merkitystä sunnuntaina. Olen tyytyväinen aika-ajosijoitukseeni. Säätöjen kanssa on vielä vähän töitä, mutta suunta siltä osin on selvä.
Kent vilkuili hänkin pyöränsä suuntaan sillä silmällä, että vauhdin nostaminen on enää lähinnä hienosäädöstä kiinni.
- Tuntuma pyörään ja ajamiseen on suhteellisen hyvä, eikä sijoituksessakaan ole valittamista.
Khairuddin oppii sessio sessio paremmin MM-sarjan tavoille. Kehityskäyrä on jyrkässä nousussa.
- Olen tyytyväinen lauantain sijoitukseen ja erityisen tyytyväinen siihen, kuinka hyvällä ja tasaisella tasolla ajaminen jo nyt on. Olemme muuttaneet ajotyyliäni käytännössä kokonaan aiempaan nähden, muistutti Khairuddin.
Yhteensä 17 osakilpailua kattavan kauden ensimmäisen paalupaikan vei nimiinsä espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol kovalla ajalla 2.06,605.
Vazquezin ero Teroliin oli 1,046, Folgerin 1,693, Zarcon 1,977, Kentin 3,100 ja Khairuddinin 3,556 sekuntia.
Piikkiluokan MM-avaus käynnistyy sunnuntaina klo 18 Suomen aikaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle