Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo on valmis taistelemaan ensimmäisistä MM-pisteistään

 
Ajo on valmis taistelemaan ensimmäisistä MM-pisteistään

Niklas Ajo ajoi Qatarin GP:n 125-kuutioisten luokan aika-ajossa sijalle 16 lunastaen paikkansa Losailin radan kuudenteen lähtöriviin sunnuntaina Qatarissa käynnistyvällä MM-kaudella.
Ensimmäisen MM-kautensa aloittava 16-vuotias Ajo kiersi 5,4 kilometrin mittaisen aavikkoradan lauantaina nopeimmillaan ajassa 2.10,091. Se on toistaiseksi parasta kyytiä, mitä hän on esittänyt saksalaistiimi Interwettenin hopeanharmaan Aprilia RSW-pyörän puikoissa.
-  Fiilis ajamiseen oli parempi kuin perjantaina. Lähden taistelemaan sunnuntaina ensimmäisistä MM-pisteistäni, lupaa Ajo.
Ajo paketoi uransa toisen MM-osakilpailun aika-ajon muiltakin osin tyytyväisenä nuorukaisena.
- Ihan hyvä suoritus. Toinen stoppi olisi tosin saanut olla vähän lyhyempi, sillä ehdin ajaa lopussa enää yhden nopean kierroksen ja senkin yksinäni ilman vetoapua.
Ajolla ei ollut ennen tätä viikonvaihdetta kokemusta Losailin valaistusta radasta. Oppiminen on sujunut kuitenkin nopeasti.
- Radan ykkössektorilla on ollut vähän vaikeuksia, mutta nyt sekin alkaa jo sujua.
Hienosäätö pätee ajosuorituksen ohella myös pyörään.
- Pyörä on hyvä. Edelleenkin kyse on lähinnä ihan pienistä jutuista sitä parannettaessa, muotoili Ajo.

Warmup poikkeuksellisesti jo lauantain puolella

Paalupaikan Qatarissa vei nimiinsä jo harjoituksiakin hallinnut espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol huippuajalla 2.06,605. Viimeisellä, eli 14. kierroksella parhaan aikansa takoneen Ajon eroksi kärkeen kirjattiin 3,486 sekuntia.
Ajolla oli aika-ajon jälkeen edessään vielä yksi sessio Losailin tummenevassa illassa, kun piikkiluokan warmup ajettiin poikkeuksellisesti miltei vuorokautta ennen varsinaista kilpailua.
Valkeakoskelaiskuljettaja painui yöpuulle viimeistelemällä warmupissa lukemat 2.10,798.
Qatarin GP:n 125-kuutioisten luokan kilpailu käynnistyy sunnuntaina klo 18 Suomen aikaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Niklas Ajo

Tiedot