Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomeen kultaa ja pronssia nuorten MM-kumpareista

 
Suomeen kultaa ja pronssia nuorten MM-kumpareista

Suomen freestylehiihtäjät valtasivat palkintopallin lauantaina nuorten MM-kisoissa Jyväskylän Laajavuoressa. Ville Miettunen voitti kumpareiden maailmanmestaruuden, ja Olli Penttala otti pronssia.

– Hoin itselleni koko päivän, että tänään sitten hoidat homman. Vielä juuri ennen finaalilaskua päätin ylhäällä, että nyt vien kultaa, iloinen Miettunen kertoi.

Helpolla mestaruus ei tosiaan irronnut, sillä Miettunen horjahti hieman ylähyppynsä alastulossa. Kylmähermoinen kemijärveläinen sai kuitenkin nopeasti paketin jälleen kasaan.

– Ajattelin vain, että nyt pitää tulla loppu lujaa. Kyllä vähän jännitti maalissa, kun odottelin lopullisia pisteitä, kertasi Miettunen tunnelmiaan.

Suomalaisten loistavan menestyksen täydensi Jimi Salonen, joka sijoittui neljänneksi. Sinivalkoisen rintaman rikkoi ainoastaan hopean napannut Ison-Britannian Benjamin Cavet.

– Lähdin hakemaan hyvää laskua, ja kaikki onnistui. Olen todella tyytyväinen, Penttala hymyili.

– Nämä olivat ensimmäiset MM-kisani, joten olen iloinen tuloksestani. Vielä ei tosin ole juhlan aika, sillä parikumpareet ovat edessä huomenna, sanoi puolestaan Cavet.

Kaikki suomalaiset olivat selvittäneet tiensä finaaliin iltapäivän karsinnasta. Jussi Penttalalla oli epäonnea loppukilpailussa, sillä hänen suksensa katkesi kesken laskun.

Naisten kilpailussa mestariksi kruunattiin Kazakstanin Yuliya Galysheva. Hopeaa sai Venäjän Marika Pertachiya ja pronssia Tereza Vaculikova. Suomen Isabella Cedercreutz oli kymmenes.

Illalla selvisi myös, että Miettunen on valittu vuoden tulokkaaksi maailmancupissa. Titteli sai miehen hymyn entistä leveämmäksi.

– Tästähän tuli todella mahtava päivä, Miettunen riemuitsi tiedon kuultuaan.

Sunnuntaina Laajavuoressa mitellään parikumpareissa.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Ville Miettunen

Tiedot