Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo kadotti rytminsä Qatarissa

 
Niklas Ajo kadotti rytminsä Qatarissa

Niklas Ajon pistetili jäi vielä avaamatta 125-kuutioisten luokan MM-sarjan käynnistäneessä Qatarin kisassa. Vasta 16-vuotias Ajo leikkasi Losailin valaistun radan maalilinjan MotoGP-sarjan tulokaskuljettajalle hyvällä sijalla 17.
Ajon osalta harjoitukset ja aika-ajokin kulkivat hänelle uudella radalla vielä varsin ehyesti, mutta kisasuoritukseensa hän oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen.
- Kisassa olisi pitänyt pystyä parempaan. Eihän tähän suoritukseen voi olla kauhean tyytyväinen, tilitti määrätietoinen valkeakoskelaisnuorukainen harmissaan.
Ajo otti saksalaistiimi Interwettenin Aprilia-pyörällä terävän startin lähtöruudusta 16 ja nousi kisan alkuvaiheessa parhaimmillaan jo 12:nneksi. Kierrosajat liikkuivat siinä vaiheessa 2.10:n pinnassa, kunnes kisan puolivälin tuntumassa ajat putosivat hetkellisesti yli sekunnilla.
- Ei se alkukaan mennyt täysin nappiin, mutta siinä vaiheessa kaikki oli vielä ok. Homma meni myöhemmin täysin sekaisin pienen ajovirheen seurauksena. Aloin yrittää liikaa ja kadotin rytmini. Kisan loppu olikin sitten enää oikeastaan pelkkää yksin ajelua.

Pyörässä ei vikaa

Suoristustaan aina tarkkaan ja kriittisestikin analysoiva Ajo ei sortunut selittelyihin myöskään RSW-pyöränsä osalta.
- Pyörässä oli pientä ongelmaa, mutta ei mitään sellaista, että se olisi vaikuttanut kokonaisuuteen. Ei tämä pyörän vika ollut.
Kilpailun ylivoimaiseen voittoon viiletti espanjalainen paalupaikkamies Nicolas Terol, joka karautti omille teilleen välittömästi ensimmäisten kierrosten aikana. Ajo jäi voittajasta minuutin, mutta yhden MM-pisteen tuovasta 15. sijasta enää reilut 11 sekuntia.
MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Ajollekin jo huomattavasti tutummalla Jerezin radalla Espanjassa.
- Lähtökohdat ovat tältä osin aivan erilaiset kuin Losailissa. Tunnen Jerezin radan varsin hyvin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot