Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsportin Vazquez ajoi neljänneksi Qatarissa

 
Ajo Motorsportin Vazquez ajoi neljänneksi Qatarissa

Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport aloitti vahvasti 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruuden puolustamisen Losailin radalla Qatarissa. Ajon kahden tiimin kuljettajista Efren Vazquez, Jonas Folger ja Johann Zarco kiirehtivät sijoille 4-6.
- Voitosta tietysti lähdetään aina ajamaan, mutta kyllä tämäkin oli kaiken kaikkiaan varsin hyvä alku kaudelle. Kuljettajilla riittää potentiaalia koviin suorituksiin. Tässä vaiheessa pidän kuitenkin tärkeimpänä sitä, että kaikki toimi täällä hirmu hyvin. Pitää muistaa, että toimintamme on laajentunut melkoisesti, sanoi tallipäällikkö Ajo.

Paris Hiltonin suojatti suisti Vazquezin podiumilta

Avant-AirAsia-Ajo -tiimin espanjalaiskuljettaja Vazquez oli tukevasti kiinni kakkossijassa, kunnes hän ajoi kohtalokkaasti kisan toiseksi viimeisen mutkan leveäksi Derbi-pyörällään.
Paris Hiltonin suojatteihin kuuluva Sergio Gadea rankaisi välittömästi ja suisti maanmiehensä 0,367 sekunnin erolla ulos podiumilta.
- Harmi homma, mutta tämäkin kisa ehti jo osoittaa, että pystyn ajamaan ja taistelemaan tälläkin kaudella kärjessä.
Vazquez korosti kokonaisuutta, eikä jäänyt sen suuremmin murehtimaan tarjolla olleen kolmannen sijan menetystä.
- Työnteko täällä Qatarissa oli hyvällä ja kovalla tasolla. Se antaa entisestään lisää uskoa tulevaan.
Ajon odotukset ovat syystäkin korkealla Vazquezin osalta.
- Talven testikausi kulki vielä vähän vaisummin, mutta täällä Vazquez näytti taas sitä todellista osaamistaan. Pidän ihmeenä, jos häntä ei nähdä seuraavissa kisoissa palkintokorokkeella. Vazquezin pyörän kanssa on tosin vielä töitä tehtävänä. Efrenillä on spesiaali ajotyyli, sillä hän on varsin lyhyt (160 cm) ja hänen kätensä ovat lyhyet.
Qatarin kisan ylivoimaiseen voittoon ajoi paalupaikalta jo alkukierroksilla karkuteille karauttanut espanjalainen Nicolas Terol ennen saksalaiskuski Sandro Cortesea, joka puolestaan irtosi Gadeasta ja Vazquezista toiseksi viimeisellä kierroksella. Vazquez jäi voittajasta 9,514 sekuntia.

Folgerin uusi tyyli kantaa hedelmää

Red Bull Ajo Motorsport-tiimin saksalaisässä Folger oli hänkin Apriliallaan pitkään mukana siinä nipussa, jonka kuljettajat olivat valmiita taistelemaan seuraavista sijoista Terolin takana. Folger leikkasi maalilinjan 0,184 sekuntia Vazquezin jälkeen.
- Renkaat kuluivat kirivaiheessa, mutta olen enemmän kuin tyytyväinen sijoitukseeni. Ajamisen kanssa on tehty paljon töitä ja uskon, että olen oppinut tekemään sen oikein. Kunhan säädöt saadaan vielä sovellettua siihen, niin hyvää tästä tulee, iloitsi Folger.
- Vahva, erittäin vahva nousu Folgerilta, kehaisi Ajo.
Vazquezin tiimikaveri Zarco aloitti kisan tahmeasti. Ranskalaiskuljettaja teki kuitenkin vahvan nousun suoriutuen 18 kierroksen urakastaan 5,5 sekuntia Folgerin jäljessä.
- Startti oli huono. En löytänyt tuntumaa uuteen kytkimeen. Sain kuitenkin nopeasti hyvän rytmin päälle ja pystyin parantamaan ajoani loppua kohden.
Zarco liikkui vielä viime kaudella pitkälti varjojen mailla, mutta nyt hän on jälleen löytänyt itsensä otollisessa ympäristössä.
- Tosi hyvä suoritus Zarcolta. Hänen kierrosaikansa olisivat riittäneet taisteluun podiumsijoituksesta ilman tuota huonoa alkua, muistutti Ajo.

Kent pelkkää hymyä

Folgerin Red Bull-tiimikaveri, britti Danny Kent ajoi MM-pisteille sijalla 13. Avant-AirAsia-Ajo -tiimin kolmas kuljettaja, eli maleasialainen Zulfahmi Khairuddin oli puolestaan 19:s.
Ensimmäisen täysipainoisen MM-kautensa käynnistänyt Kent oli pelkkää hymyä, joka ei hevin kaikkoa Kharuddininkaan kasvoilta.
- Tähän täytyy olla tyytyväinen. Säätöjen kanssa on toki tehtävä edelleen töitä, mutta uskon, että pitkän kauden mittaan minulla on eväät parantaa tuntuvastikin, tuumi Kent.
Khairuddin harmitteli samaa kuin Zarcokin, eli huonoa lähtöä.
- Surkea startti söi sijoitusta. Odotin vähän enemmän, mutta ei tämäkään ollut minulle mikään huono sijoitus ensimmäiseen kisaan. Kehitys kulkee koko ajan eteenpäin, Khairuddin kiitteli tallipäällikkö Ajoa ja tiimiään.
Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Espanjan  maaperällä ja kuljettajille varsin tutulla Jerezin radalla.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle