Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hiihdon maailmancup päätökseen Falunissa

 
Hiihdon maailmancup päätökseen Falunissa

Maastohiihdon maailmancup saatiin päätökseen sunnuntaina aurinkoisessa Falunissa, kun päätösviikonlopun minitour hiihdettiin loppuun vapaan hiihtotavan takaa-ajoilla. Voittajiksi hiihtivät odotetusti Norjan Marit Björgen ja Petter Northug.

Suomalaisten panos jäi päätösviikonloppuna pieneksi. Aino-Kaisa Saarinen oli naisten kilpailussa lopulta kolmastoista startattuaan viidenneltä tilalta.

- Ei kauhean hyvää menoa ollut tänään. Sen menin minkä pääsin näistä kintereistä. Kaikkiaan meno oli heikompaa kuin eilen, jolloin oli viikonvaihteen paras päivä.

Saarinen jäi kisan voittaneesta Björgenistä +4.11,6.

Kerttu Niskanen kärsi huonekaverinsa Krista Lähteenmäen tapaan flunssasta. Niskanen pystyi kuitenkin hiihtämään maaliin ollen 19. (+5.23,9).

- Eilen oli parempaa menoa. Illalla rupesi kurkkukipu pahenemaan ja tuli tukkoinen olo. Tänään aamulla lähdin verryttelemään ja päätin vasta silloin lähteä mukaan. Toivottavasti ei mene pahemmaksi, että pääsee ensi viikonloppuna hiihtämään Kuopiossa. Olen tyytyväinen, että pääsin ensi kertaa maaliin asti täällä Falunin kiertueella.

Myös Riikka Sarasojalle meno oli raskasta. Sarasoja onkin jo laskenut aamuja kauden päätökseen jonkin aikaa. Loppukirissä sarasoja otti kuitenkin muutaman sijan parannuksen sijoittuen 24:nneksi (+6.18,0).

- Ajattelin, että treenataan seuraavaa kisaa, SM-sprinttiä varten loppukirissä. Aika raskasta än oli tänähiihtä, ei jaksanut pysyä yhtään peesissä. Nyt tarvitsee jo armoa.

Anne Kyllönen hiihti neljäntenä suomalaisnaisena kiertueen päätökseen sijoittuen 34. tilalle. (+7.32,5).

Pirjo Muranen päätti kautensa Tukholman keskiviikkoiseen sprinttiin ja Krista Lähteenmäki perjantaiseen Falunin avauskisaan.

Puolan Justyna Kowalczyk sijoittui Falunin minitourin kakkoseksi (+1.58,0), Norjan Therese Johaug kolmanneksi (+2.30,4), Italian Arianna Follis neljänneksi (+2.33,3) ja Norjan Astrid Jacobsen viidenneksi (+2.33,7).

Miehillä nihkeää loppuun asti

Miesten kisan ylivoimaiseen voittoon hiihti soolollaan Norjan Petter Northug. Suomalaisilla ei meno ollut kevyttä, ei sinne päinkään.

Matti Heikkinen oli lopputuloksissa 21. häviten yhteisajassa kisan voittaneelle Northugille +3.59,0.

- Haastajan asenteella lähdin liikkeelle. Hiihto oli fyysisesti yllättävänkin hyvää, mutta kaikki osa-alueet eivät ympärillä olleet ihan kohdillaan. Parasta on, että kansainvälinen hiihtokausi saatiin nyt pakettiin. Kuopioon olen ilmoittautunut kaikkiin kisoihin, mutta mennään päivä kerrallaan tuon viisikymppisen suhteen.

Sami Jauhojärvi sijoittui 29. tilalle +6.10,3 kärjestä.

- Kausi toi hyviäkin kansainvälisen tason suorituksia, mutta valitettavasti tämän päivän kaltaisiakin oli sitten joukossa. Nämä ei ole sitten linjassa ollenkaan. Lihakset vain olivat ihan loppu kerta kaikkiaan. Kuopiossa kisaan sprintissä ja viestissä.

Matias Strandvall taisteli kuin taistelikin minitourin loppuun asti. Strandvallin sijoitus oli 43. +11.55,1 Northugille jääneenä.

Kakkoseksi miesten kisassa hiihti päivän ylivoimaisesti nopein mies ja päätösviikonlopun ehdoton yllättäjä, 20-vuotias norjalainen Finn Haagen Krogh. Krogh (+1.45,1) pesi loppukirissä maailmancupin ykkösen Dario Colognan (+1.45,4). Neljänneksi nousi Italian Giorgio di Centa (+1.51,6) ja viidenneksi Ranskan Maurice Manificat (+2.05,0).

Krogh sijoittui samalla maailmancupissa ensimmäisen kerran 20 parhaan joukkoon, sillä uran paras oli ennen Falunin minitouria Salpausselällä hiihdetty 21. tila takaa-ajossa.

Maailmancupin mestareiksi kruunattiin jo pitkään tiedossa olleet Puolan justyna Kowalczyk ja Sveitsin Dario Cologna. Aino-Kaisa Saarinen sijoittui parhaana suomalaisnaisena yhdeksänneksi ja Matti Heikkinen miehistä 25. tilalle.

Suomalaishiihtäjät suuntaavat seuraavaksi ensi viikonvaihteeksi Kuopioon, jossa hiihdetään SM-kilpailut. Perjantaina Puijolla on vuorossa sprintit, lauantaina viestit ja sunnuntaina pitkät matkat (30 km ja 50 km v).

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMatti Heikkinen

Tiedot

Sami Jauhojärvi

Tiedot

Anne Kyllönen

Tiedot

Pirjo Muranen

Tiedot

Kerttu Niskanen

Tiedot

Aino-Kaisa Saarinen

Tiedot

Riikka Sarasoja

Tiedot