Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Planican finaali latistui tuulilotoksi

 
Planican finaali latistui tuulilotoksi

Mäkihypyn maailmancupin finaali Slovenian Planicassa latistui yhden kierroksen mittaiseksi tuulilotoksi. Voittoon liiteli Puolan Kamil Stoch ja maailmancupin kokonaiskilpailun kristallipallon pokkasi Itävallan Thomas Morgenstern. Tuulet eivät suosineet Anssi Koivurantaa ja Matti Hautamäkeä ja he jäivät tänään kärkikahinoista.

Mäkihypyn maailmancupin finaalikilpailu Planicassa typistyi yhden kierroksen mittaiseksi, kun tuulenpuuskat riepottelivat hyppääjiä HS 215-mäessä. Parhaiten tuulten metkut hallitsi Puolan Kamil Stoch, joka liiteli 215,5 metriin ja vei voiton ennen Slovenian Robert Kranjecia, jonka 224,5-metrinen oli päivän pisin. Puolan päivän kruunasi uransa 216 metrin loikkaan päättäneen Adam Malyszin kolmas sija, joka varmisti samalla konkarille myös maailmancupin kokonaiskilpailun kolmannen sijan. Maailmancupin kokonaiskilpailun kristallipallo meni Itävallan Thomas Morgensternille, jonka voitto varmistui jo aiemmin talvella.

Suomalaisittain päivän parhaaksi uutiseksi jäi Matti Hautamäen kahdeksas sija maailmancupin kokonaiskilpailussa. Anssi Koivuranta avasi suomalaispäivän 141 metrin hypyllä, joka riitti lopulta 26. sijaan. Hautamäki joutui odottelemaan vuoroaan kauan ja käymään puomilla kolmeen kertaan ennen kuin lähtölupa irtosi. Odottelusta huolimatta tuulirako oli heikko. Kuopiolaisen hyppy jäi 119 metriin ja hyvityspisteitä takatuulesta ja lähtölavasta tuli peräti 18,9 pistettä. Hautamäki oli lopulta 29:s.

”Kova tuulikisa. Matin kohdalle tuli kisan heikoimmat olosuhteet ja kun päälle vielä vauhti tippui 2 km/h, joka oli kisan hitain, kun piti odottaa hyppyvuoroa todella pitkään, niin johan tuo meni huumorin puolelle”, totesi päävalmentaja Pekka Niemelä.

”Kun Anssilla oli lähes sama kohtalo, täytyy vaan todeta, että jos onnen määrä on vakio, niin ensi kaudella sitten on meidän vuoro.”

Kaudesta kokonaisuudessaan päävalmentajalla oli hieman kaksijakoiset tunnelmat, mutta positiivista kehitystä tapahtui monella tasolla.

”Ilman onneakin tänä vuonna tapahtui hienoja asioita. Päällimmäisenä Kuopion kaksoisvoitto, tulokset maailmancupissa kuuden parhaan joukkoon, kaksi Continental cupin osakilpailuvoittoa sekä nuorissa nuorten olympiafestivaalien voitto ja PM-kisojen kaksoisvoitto. Näitä tuloksia pitää hakea yli viiden vuoden takaa”, muistutti Niemelä.

"Lisäksi kehitystä tapahtui yksilötasolla. Larinto oli edellisellä kaudella parhaimmillaan 15:s ja tällä kaudella ykkönen. Hautamäki puolestaan nousi kymmenenneltä sijalta parhaimmillan toiseksi ja Happonen yhdeksännestä kuudenneksi. Kaikki harjoittelevat valmennuskeskus-maajoukkueyhteistyöllä ja tulokset paranivat hienosti. Jotka eivät olleet tässä kuviossa mukana eivät saavuttaneet samaa tulosta. Tämä on hyvä esimerkki järjestelmän toimivuudesta. Sitä jatketaan ja vahvistetaan."

”Harmittavinta kaudella oli kahden huippuhyppääjän (Ville Larinto ja Janne Happonen) loukkaantuminen ja se vei mahdollisuudet joukkuekisoista.”

Päävalmentajan ja joukkueen katse on kuitenkin kauden päätyttyä suunnattu jo kauas tulevaisuuteen.

”Nyt katsotaan jo kohti ensi kautta ja step by step kohti olympialaisia”, viittasi Niemelä jo vuoteen 2014 saakka.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Happonen

Tiedot

Matti Hautamäki

Tiedot

Anssi Koivuranta

Tiedot

Ville Larinto

Tiedot