Suomi kaatoi Turkin

Suomi voitti vieraskentällä Turkin 1-0 (1-0), kun joukkueet kohtasivat toisensa A2-maaottelussa. Suomen maalintekijänä kunnostautui Riku Riski.

Ansaittu voitto

Ottelu alkoi Turkin hallinnassa ja erityisesti Olcan Sahan oli pirteällä pelipäällä päästen alkuminuuteilla pariinkin otteeseen hyvälle vetopaikalle, mutta Anssi Jaakkolalla ei ollut vaikeuksia torjua laukauksia. Suomen ensimmäinen puolittainen paikka tuli seitsemännellä minuutilla, kun Berat Sadik laukoi kaukaa kovaa ja maalivahti Korcan Celikay joutui torjumaan pallon eteen, mutta Riku Riski ei saanut paluupallosta kunnon yritystä aikaiseksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin ja Turkin Mehmet Güven ja Ömer Sismanoglu pelasivat hienolla seinäsyötöllä Güvenin vetopaikkaan rangaistusalueen sisällä, mutta veto meni yli ja ohi maalin.

23. minuutilla alkoi tapahtua Turkin kenttäpäädyssä. Ensin kulman jälkitilanteesta Sadik pääsi laukomaan suoraan ilmasta, mutta Celikay venyi pallon kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta Joona Toivio puski takatolpalta kohti takakulmaa, mutta tolppamies oli tällä kertaa pelastamassa tilanteen. Riski oli jälleen ensimmäisenä paluupallossa ja täräytti lähietäisyydeltä pallon verkkoon vieden Suomen johtoon.

Maalin jälkeen ote siirtyi Suomelle ja sinivalkoiset saivat keskikentän haltuunsa. Vaarallisin paikka nähtiin ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Sparv käynnisti hyökkäyksen puolustuspäästä Sebastian Mannströmille, joka jatkoi Riskille. Hienon ottelun pelannut Riski näki Sadikin irtoavan toppareiden välistä ja vapautti hänet, mutta topparit saivat sen verran häirittyä Sadikia, ettei hän saanut kunnon laukausta aikaiseksi ja Celikay torjui.

Tauolla päävalmentaja Markku Kanerva suoritti kolme pelaajavaihtoa, mutta puoliajan alku sujui edelleen Suomen hallussa. Ensimmäinen puolittainen paikka tuli tosin vierailijoille, kun Sahan antoi vasemmalta erinomaisen keskityksen Suomen maalille, mutta Sismanoglu ei saanut kunnon puskua aikaiseksi ja Anssi Jaakkolalla oli helppo työ poimia pallo hyppysiinsä.

Suomen huippupaikka tuli 52. minuutilla, kun Riski eteni hyvin eteenpäin ja syötti rangaistusalueelle Teemu Pukille, joka käänsi pallon vielä oikealle jalalleen ja pääsi ampumaan, mutta suomalaisten harmiksi laukaus meni etukulmasta ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Pukki antoi tykkinsä taas laulaa, mutta tällä kertaa sihti oli pielessä pallon mentäessä yli maalin.

Ottelun loppua kohden Turkki sai hieman lisää otetta ja onnistui lähinnä erikoistilanteista lähentelemään Suomen maalia, mutta Jaakkolan nollapeli ei ollut ottelun loppuhetkillä enää uhattuna. Sen sijaan Suomella oli vielä ottelun viime hetkillä useita hyviä maalitilanteita. Pelattiin jo yliaikaa, kun Riski rakenteli hyvän hyökkäyksen ja pääsi laukomaan, mutta turkkilaispuolustaja oli välissä. Paluupalloon pääsivät kokeilemaan myös Roni Porokara ja Mika Ojala, mutta tielle sattui aina vastustajan pelaaja. Heti perään Mikael Forssell pelasi Teemu Pukin läpiajoon, mutta maalivahti torjui Pukin yrityksen. Pukki ehti vielä pelata itselleen oivan laukaisupaikan, mutta jälleen laukaus suuntautui ohi maalin ja näin taululle jäivät Suomen voittolukemat 1-0.

Suomi on seuraavaksi tulessa tiistaina, kun Huuhkajat kohtaavat Portugalin Aveirossa.