Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salmisen MM-kenraali kulki vahvasti Espanjassa

 
Salmisen MM-kenraali kulki vahvasti Espanjassa

Komean uransa uutta kevättä elävä Juha Salminen on valmiina ensi viikonvaihteessa Espanjassa käynnistyvään enduromoottoripyöräilyn MM-sarjaan. Ajo maittaa ja E1-luokassa mestarin maineessa oleva Husqvarna-pyörä pelittää.
Sille saatiin vahvistus Espanjan mestaruussarjan käynnistäneessä kisassa La Pobla Tornesassa, jossa seitsenkertainen maailmanmestari ajoi luokassaan kolmanneksi.
- Olen tyytyväinen siihen, miten homma pelaa. Ajollisesti päivä kulki nopeilla pätkillä ihan nappiin lukuun ottamatta pientä kämmiä toisen kierroksen endurotestillä jossa kaaduin, kertoi Salminen.
Ykkösluokan voittajaksi ajoi Eero Remes ennen italialaista KTM-tiimikaveriaan Thomas Oldratia. Salmisen ero Remekseen oli 16 ja Oldratiin vain kolme sekuntia.
- Eero meni tosi kovaa crossitestillä, mutta toisaalta taas extreme- ja endurotesteillä minä olin nopeampi tuota yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, summasi Salminen.

“Ajaminen on nyt taas pirun hauskaa”

Viimeksi vuonna 2007 mestaruutta juhlinut Salminen lähtee alkavaan MM-kauteen luottavaisin ja odottavin mielin. Lähtökohdat ovat aivan toista luokkaa kuin kahtena aiempana vuonna.
- Ehdottomasti ensisijainen juttu on se, että nyt on taas pirun hauska ajaa. Saan vedettyä irti kaiken sen, mikä irtoaa.
Espanjan mestaruussarjan avaus vielä viikolla sateen piiskaamassa ja Castellonin kupeessa sijaitsevassa La Pobla Tornesassa merkitsi Salmiselle samalla starttia todella tiiviiseen kisajaksoon.
MM-sarjan ensimmäiset pisteet ovat jaossa tulevana viikonvaihteena Espanjan Pontsissa, josta siirrytään samoissa merkeissä välittömästä Portugalin maaperälle ja Vale de Cambraan. Portugalia seuraa vuorostaan heti seuraavana viikonvaihteena ajettava Espanjan sarjan kaksipäiväinen kisa Lalinissa.
- Kyllähän tässä saa kisata ihan tarpeeksi, mutta mikäs siinä, kun se tuntuu kivalta, vahvisti Salminen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle