Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tarkkalalla rento MM-kenraali

 
Tarkkalalla rento MM-kenraali

Talven Espanjassa ajotuntumaa hakenut endurokuljettaja Marko Tarkkala osallistui Espanjan kansallisen sarjan osakilpailuun Pobla de Tornesassa, Valencian tuntumassa. Kilpailu toimi kenraaliharjoituksena viikon päästä starttaavalle enduron MM-sarjalle. –Tämä oli minulle ensimmäinen kilpailu uudella kalustollani, joka alkaa MM-sarjan alun kynnyksellä olla haluamassani balanssissa. Kahden kuukauden ajan olemme mekaanikkoni Petteri Silvánin kanssa hakeneet oikeita, minulle sopivia säätöjä pyörään, sekä konkreettisesti opetelleet joitakin ajamiseen liittyviä juttuja.

Viimeiset kymmenen vuotta nelitahtia kuskannut Tarkkala on ollut uuden haasteen edessä siirtyessään kaksitahtisen pyörän ohjaimiin. – Nelinkertainen enduron maailmanmestari Silván on ollut merkittävä apu niin teknisen osaamisensa kuin ajokokemuksensa kautta, Tarkkala kiittelee.

Mitään sen kummempia vippaskonsteja ei ajotuntuman löytämiseksi kuitenkaan ole käytetty, vaan Tarkkala kertoo, että paras lääke on ollut yksinkertainen: ajaminen.

Pobla de Tornesassa Tarkkala sijoittui isossa E3 luokassaan neljänneksi ja yleiskilpailussa yhdenneksitoista. Yleiskilpailun voitti espanjalainen KTM:n tehdaskuljettaja Cristobal Guerrero. Toiseksi yleiskilpailussa sijoittui E3 luokan voittanut extremespesialisti Taddy Blazusiak. Pikkuluokan Eero Remeksen ollessa kolmas ja Juha Salmisen neljäs.

–Paikalliset kuljettajat ajavat perinteisesti aina lujaa kotimaan kisoissaan, niin myös tänään. Omalta osaltani kilpailu alkoi kohtuullisen hyvin, mutta vauhtia hieman söi takaiskarin rikkoontuminen. Toisaalta menihän extreme-testit mukavasti pompotellen. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen kenraaliini. Tavoitteeni oli mahdollisimman ehjä ja rento ajopäivä, jossa koen onnistuneeni. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuna ajettavaan MM-osakilpailuun, Tarkkala kertoo luottavaisin mielin.

Enduron MM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Espanjan Pontsissa 1.-3.4.2011.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle