Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Voitokas Leinonen teki hämmästyttävän paluun kisarinteisiin

 
Voitokas Leinonen teki hämmästyttävän paluun kisarinteisiin

Suomen freestylehiihdon maajoukkueessa laskeva Kalle Leinonen oli slopestylen ykkönen Andorran Grandvalirassa sunnuntaina. Suoritus on hämmentävän kova, sillä kyseinen Total Fight Masters of Freestyle oli Leinosen ensimmäinen kilpailu sitten vuoden 2008.

Lähes kolme vuotta polvivamman vuoksi sivussa ollut Leinonen ihmetteli itsekin pärjäämistään.

– Piti lähteä vain kokeilemaan, miten polvi kestää ja miltä kisaaminen tuntuu. Olin päättänyt etukäteen, että vanhoilla tempuilla mennään ja että turhia riskejä ei oteta.

Grandvaliran slopestylessa toiseksi paras oli Suomen Verneri Hannula. Isäntien Albert Martinez sijoittui kotirinteessään kolmanneksi.

Slopestylen alkuerissä kamppaili lähes 50 laskijaa, joista tuomarit poimivat 13 loppukilpailuun. Finaalissa Leinonen ja Hannula erottuivat selvästi edukseen.

– Emme me Vernerin kanssa vetäneet läheskään pahimpia runeja, mutta saimme tehtyä siistit alastulot, Leinonen kertoi ja jatkoi:

– Monella tuntui olevan hankaluuksia olosuhteiden kanssa. Päivän aikana ehti sataa sekä vettä että lunta, ja tuuli oli aika paha.

Leinonen selviytyi haastavasta radasta ja vaikeista sääoloista parhaiten, vaikka hän antoi muille vielä ylimääräistä tasoitusta. Hän nimittäin joutuu pitämään polvessaan erikoisvalmisteista tukea.

– Mittojen mukaan tehty tuki estää sen, etteivät nivelpinnat pääse iskeytymään liian lujaa yhteen. Onhan se aika järeä häkkyrä, mutta siihen tottuu, sanoo kierukkaongelmista kärsinyt Leinonen.

Jalan kuntoutusta jatketaan erityisen ohjelman mukaisesti kesällä. Päätös mahdollisesta tuesta luopumisesta tehdään sen perusteella, miltä polvi alkaa tuntua.

Toistaiseksi on epävarmaa, nähdäänkö Leinosta Rukalla SM-kisoissa tällä viikolla. Torstaina Rukalla lasketaan slopestyle ja sunnuntaina half pipe.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKalle Leinonen

Tiedot