Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Juha Haukkala laski viidenteen Ski Crossin Suomen mestaruuteen Rukalla

 
Juha Haukkala laski viidenteen Ski Crossin Suomen mestaruuteen Rukalla

Freestylehiihdon SM-kilpailut käynnistyivät keskiviikkona Kuusamon Rukalla Ski Crossin merkeissä. Kilpailut keräsivät ennätysmäärän osallistujia kamppailemaan Ski Crossin SM-mitaleista, kun 40 osallistujaa starttasi aamupäivän aikalaskuihin.

Rukan SM-kilpailut olivat kokeneelle Juha Haukkalalle viimeiset kilpailut aktiiviurheilijana. Kilpailusta odotettiin uransa päättävän Haukkalan ja MM-hopeaa tällä kaudella laskeneen Jouni Pellisen välistä kaksintaistelua, mutta kamppailu tyrehtyi jo harjoitusten ensimmäiseen laskuun. Pellinen laski radan viimeiseen hyppyriin liian kovalla vauhdilla, josta seurasi kaatuminen alastulossa.

”Oli tiedossa, että viimeinen hyppyri on aika äkäinen. Ajattelin hyppyrille tullessa, että otan hieman vauhtia pois mutta en jarruttanut tarpeeksi. Hyppy lähti sen seurauksena täysin ylipitkäksi ja tulin huonossa asennossa alas. Alastullessa heittäydyin kyljelleen, että ei mene jalat rikki. Kylkeen ja olkapäähän tuli pahimmat osumat, mutta vielä on liian aikaista sanoa onko siellä jotain kunnolla hajalla”, Helsinkiin magneettitutkimuksiin suuntaava Pellinen kertoi.

Haukkala jatkoi Pellisen loukkaantumisesta huolimatta hyviä laskuja. Seinäjoen Hiihtoseuraa edustava Haukkala voitti päivän jokaisen erän ja näin hänen kaulaan ripustettiin jo uran viides SM-kulta. Hopealle päivän kilpailussa laski Jyväskylän Freestyleseuran Antti Tolvanen ja pronssinen mitali pujotettiin Moebiuksen Herman Himmelroosiin kaulaan.

”Hieman jännitti lähteä finaalilaskuun, kun pelotti että ei voita viimeistä kilpailua. Sieltä se voitto kuitenkin tuli ja hyvillä mielin sai laskea maaliin. Hieman piti varoa, ettei loukkaa itseään viimeisessä kilpailussa, mutta hyvät fiilikset oli lopettaa aktiiviura voittoon”, Haukkala totesi kilpailun ratkettua.

Haukkalan kanssa finaalissa laskeneet Tolvanen, Himmelroos ja Jussi Penttala eivät pystyneet haastamaan kokenutta laskijaa finaalissa, mutta tosissaan voittaja sai silti laskea Suomen mestaruuteen yltääkseen.

”Ei ihan kaikkea tarvinnut laittaa peliin, kun Pellinen ei ollut kisassa mukana. Pystyi jopa hieman suhailemaan. Jos Jouni olisi ollut lähtöviivalla mukana, niin siinä olisi voinut itse herätä sairaalasta. Toivottavasti Jounille ei kuitenkaan sattunut mitään pahempaa”, viisinkertainen SM-voittaja sanoi.

Freestylehiihdon SM-kilpailut jatkuvat perjantaina slope stylellä Saaruan parkissa. Lauantaina ja sunnuntaina kilpaillaan Eturinteen freestylekeskuksessa kumpareiden ja parikumpareiden mestaruuksista ja sunnuntaina vuorossa on half pipen SM-kilpailut Vuosselin SuperPipessä.

Jouni Pellinen valittiin vuoden freestylehiihtäjäksi

Kauden freestylehiihtokomeetta Jouni Pellinen palkittiin Rukan SM-kisojen yhteydessä vuoden freestylehiihtäjäksi Suomessa. Pellinen vastaanotti Roger Talermon lahjoittaman komean "Roger-maljan" merkiksi saavutuksistaan.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Juha Haukkala

Tiedot

Jouni Pellinen

Tiedot

Jussi Penttala

Tiedot