Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon vauhdikas viisikko janoaa menestystä Jerezissä

 
Ajon vauhdikas viisikko janoaa menestystä Jerezissä

Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport tähtää kovin tavoittein tulevana sunnuntaina ajettavaan 125-kuutioisten luokan kauden toiseen MM-osakilpailuun kuljettajien hyvin tuntemalla Jerezin radalla Espanjassa.
- Lähdemme innolla ja toiveikkaana MotoGP-sarjan Euroopan avaukseen. Meille jäi hyvä maku suuhun kaksi viikkoa sitten Qatarissa ajetusta kauden ensimmäisestä osakilpailusta. Lisäksi ajoimme maaliskuun alkupuolella onnistuneet testit Jerezissä, jossa kelienkin pitäisi olla nyt kohdallaan, kertoo Ajo.
Suomalaistallin viidestä kuljettajasta Qatarissa parasta vauhtia piti Avant-AirAsia-Ajo -tiimin espanjalainen Efren Vazquez. Jerezissä kotiyleisönsä edessä kilpaileva Vazquez leikkasi Derbi-pyörällään Losailin valaistun radan maalilinjan neljäntenä.
- Jerezissä on tärkeää tehdä hyvää tulosta ja siihen minulla on olemassa kaikki eväät. Fiilis pyörän ja tiimin kanssa on todella hyvä, vahvistaa Vazquez.
Lyhytvartisen Vazquezin pyörän säätöjen kanssa paiskittiin onnistuneesti pitkää päivää sekä yötä Losailissa ja työ jatkuu Jerezissä.
- Uskon, että säädöt on saatu pitkälti Vazquezin mieleiseksi, joten siltäkin osin päästään eteenpäin. Kokenut Vazquez taisteli viime vuonna voitosta Jerezissä, kunnes hän kaatui harmittavasti kisan loppupuolella, toteaa Ajo.
Vazquez saavuttaa tasalukuja Jerezissä, sillä hänellä on edessään 50. GP-kisa 125-kuutioisten luokassa. hänellä on plakkarissaan edelleen myös kymmenen starttia silloisessa 250-kuutioisten luokassa.

Podiumpotentiaalia laajalla rintamalla

Tallipäällikkö Ajon odotukset eivät lepää suinkaan yksinomaan Vazquezin harteilla.
Qatar osoitti, että hurjassa joukossa piisaa potentiaalia podiumille laajalla rintamalla. Red Bull Ajo Motorsportin saksalainen Aprilia-kuljettaja Jonas Folger latasi Losailissa viidenneksi ja Vazquezin ranskalainen tiimikaveri Johann Zarco kuudenneksi.
- Zarcon lähtö ei onnistunut Qatarissa, mutta muilta osin hänen suorituksensa oli tosi hyvä. Hienon nousun tehnyt ja kovia kierrosaikoja ajanut Zarco olisi taistellut ilman muuta podiumista paremman startin myötä, muistuttaa Ajo.
Folger on hänkin puhkomassa kovaa kyytiä lopullista läpimurtoaan piikkiluokan terävimpään kärkeen, jonne myös hänen tiimikaverinsa, britti Danny Kent ja Avant-AirAsia-Ajon malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin tähtäävät pitkäjänteisillä työllä.
- Qatar merkitsi hyvää aloitusta kaudelle ja mielialat ovat korkealla. Minulla oli jo Jerezin testeissä hyvä fiilis ajamiseen ja pyörään. Siitä on hyvä jatkaa säätöjen hiomista ja valmistautumista sunnuntain kisaan, sanoo Folger.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle