Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo ei vierasta Jerezin haastavaa rataa

 
Niklas Ajo ei vierasta Jerezin haastavaa rataa

Niklas Ajo lähtee tavoittelemaan tulevana sunnuntaina uransa ensimmäisiä MM-pisteitä, kun MotoGP-karavaani on siirtynyt kauden toisen osakilpailun merkeissä Eurooppaan ja kuljettajien hyvin tuntemalle Jerezin radalle Espanjassa.
Qatarissa kaksi viikkoa sitten ajettu kauden avaus merkitsi 16-vuotiaalle valkeakoskelaiselle vielä hyppyä tuntemattomaan Losailin valaistun aavikkoradan muodossa.
- Jerez on minulle jo tutumpi rata, joten sinne on siinäkin mielessä helpompi lähteä kuin Qatarin GP-viikonloppuun. Olen Jerezissä heti perjantaina ajettavista ensimmäisistä harjoituksista lähtien valmiimpi ja pääsen pureutumaan nopeammin ajamisen parantamiseen ja säätöihin radan opettelun sijaan, sanoo Ajo.
Saksalaisen Interwetten-tiimin Aprilialla kilpaileva Ajo kiersi 4,4 kilometrin mittaista andalusialaisrataa viimeksi maaliskuun alkupuolella 125-kuutioisten luokan viimeistelytestien merkeissä.
- Pyörän perussäädöt Jerezin radalle ovat ihan hyvät. Säätöihin haetaan enää lähinnä pieniä parannuksia.

Qatarin hyvät asiat viemisinä Jereziin

Ajo ajoi Qatarissa sijalle 17, jolloin MM-piste jäi kahden pykälän taakse.
- Ekat MM-pisteet on hyvä tuloksellinen tavoite Jereziin. Fiilikset ovat korkealla ja olen pyrkinyt Qatarin jälkeen miettimään niitä asioita, jotka sujuivat siellä hyvin, kertoo pitkällä tähtäimellä töitä tekevä ja tässä vaiheessa uraa siihen oleellisen, eli ajamiseen keskittyvä Ajo.
Vuodesta toiseen huikeat yleisömäärät ympärilleen keräävä Jerezin rata on aina haastava, vaikka useimmat kuljettajat tuntevatkin sen jo kuin omat taskunsa.
- Nopeita ja hitaita mutkia vaihtelevasti sisältävä Jerezin rata on aika vaikea, mutta pidän siitä, vahvistaa Ajo.
Jerezin kisapäivästä kehkeytyi viime vuonna riehakkaan kotiyleisön unelmien täyttymys, kun espanjalaiskuljettajat kuittasivat nimiinsä kaikkien kolmen luokan voitot. Pol Espargaro oli ykkönen piikki-, sekä mestareiksi ajaneet Toni Elias Moto2- ja Jorge Lorenzo MotoGP-luokassa.
Voittajien nimet vaihtuvat sunnuntaina varmuudella kahdessa pienemmässä luokassa, sillä Espargaro kilpailee tällä kaudella Moto2:ssa ja Elias teki paluun kuninkuusluokkaan.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot