Antti Ollila laski freestylehiihdon slope stylen Suomen mestaruuteen

Mountain Club Ounasvaaran Antti Ollila oli jälleen vahvin Rukalla käydyssä slope stylen kilpailussa. Ollila voitti jo aikaisemmin tällä kaudella Rukalla käydyn Fabulous Ruka slope style kilpailun ja rovaniemeläinen tarrasi voitollaan vahvasti kiinni Pepsi Max Freestyle Tourin kokonaiskilpailun voittoon.

Vuoden 2010 SM-kilpailussa Ollila laski toiseksi ja tämän vuoden voiton hän varmisti loistavasti sujuneella reiliosiolla. Ollilan loppupisteet 26,3 riittivät ylivoimaiseen voittoon ja SM-kultaan ennen hopealle sijoittunutta Moebiuksen Otso Räisästä (23,2 pistettä) ja pronssille laskenutta Ruka Slalomin Sami Säkkistä (22,6 pistettä).

Naisten kilpailussa vahvimman laskun suoritti KuoSin Wilma Löfgren, jonka pisteet 15,1 siivittivät hänet ylivoimaiseen SM-kultaan ennen seurakavereita Venla Argillanderia ja Maiju Kemppaista.

Poikien Rookie-sarjassa nähtiin päivän mittaan myös erinomaisia suorituksia. Vahvin Rukan slope style radalla oli Ruka Slalomin Henri Mustonen ennen hopealle laskenutta Mountain Club Ounasvaaran Aleksi Patjaa ja Ruka Slalomin Joonas Laiholaa. Tyttöjen Rookie-sarjassa voittoon laski Avalanche Ski Clubin Ella Lahtela ja hopealla taituroi Mountain Club Ounasvaaran Elisa Jakkila.

Nuorimpien laskijoiden Kids-sarjassa tyttöjen voiton vei Taivalkosken Kuohun Riikka Voutilainen. Poikien sarjassa parasta laskemista esitti Jyväskylän Freestyleseuran Kimi Lahtiperä, toiseksi sijoittui Moebiuksen Kim Sallinen ja kolmanneksi Topi Kallio. Kids-sarjalla ei ole virallista SM-arvoa, joten kilpailu oli osa Pepsi Max Freestyle Touria.

Freestylehiihdon SM-kilpailuissa kilpaillaan perjantaina kumpareiden SM-mitaleista. Kilpailut käynnistyvät Rukan eturinteen freestylekeskuksessa kello 11.45 karsinnoilla, finaalit lasketaan kello 14.45 alkaen. Lauantaina vuorossa on parikumpareet ja sunnuntaina half pipe.