Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsportin Folger ja Zarco podiumilla Jerezissä

 
Ajo Motorsportin Folger ja Zarco podiumilla Jerezissä

Aki Ajon johtamalla suomalaistalli Ajo Motorpsortilla oli aihetta juhlaan ja tuuletuksiin 125-kuutioisten kauden toisessa MM-osakilpailussa Jerezin sateisella radalla Espanjassa.
Red Bull Ajo Motorsport-tiimin Aprilia-kuljettaja Jonas Folger nousi kisassa komeasti toiseksi ja Avant-AirAsia-Ajon Johann Zarco Derbi-pyörällään kolmanneksi. MM-pisteissä kahden osakilpailun jälkeen toisena oleva, vasta 17-vuotias saksalainen Folger kukisti kolme vuotta vanhemman ranskalaiskuljettaja Zarcon 6,5 sekunnilla.
- Hieno, todella hieno päivä. Eihän tällaisessa tilanteessa voi muutakaan todeta, iloitsi tallipäällikkö Ajo.
Uransa toistaiseksi parasta sijoitusta sivunnut Folger ja ensimmäistä kertaa podiumille kivunnut Zarco olivat hekin luonnollisesti pelkkää hymyä.
- Huikea. Se on se sana, joka kuvaa parhaiten tätä päivää harmaasta kelistä huolimatta, riemuitsi Folger.
Zarco liikkui taistelun tauottua täsmälleen samoilla linjoilla.
- On tietenkin todella hienoa olla podiumilla. Ajoin hyvän ja ennen kaikkea varman kisan haastavissa olosuhteissa.

Kaikki viisi kuljettajaa kymmenen joukossa

Suomalaistallin vahvaa panosta täydensi neljänneksi ajanut Folgerin tiimikaveri, britti Danny Kent.
- Pyörä toimi hienosti ja löysin nopeasti hyvän rytmin ajamiseen, Kent kiitteli tiimiään.
Avan-AirAsia-Ajon kuljettajista espanjalainen Efren Vazquez oli puolestaan yhdeksäs ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin kymmenes. Vazquez kaatui kolmannelta sijalta, kun kisasta oli ajamatta vajaat kuusi kierrosta.
- Meiltä oli molemmista tiimeistämme kuljettaja podiumilla ja lisäksi kaikki viisi kaveria kympin sakissa. Paljoakaan enempää ei voi toivoa, totesi Ajo.
Zarcon tavoin toisesta starttirivistä liikkeelle lähtenyt Vazquez kolkutteli jo kaksi viikkoa sitten kauden avanneessa Qatarin kisassa kärkitrioa. Molemmat osakilpailut ovat osoittaneet, että vauhdissa riittää.
- On tietenkin harmi, että Efren kaatui ja menetti otteensa podiumsijoitukseen. Hän ajoi kuitenkin Jerezissä pisteille, mikä on tärkeää pitkää kautta ajatellen, tähdensi Ajo.
Khairuddin jäi Qatarissa vielä muutaman pykälän pistesijoista, mutta nyt tili aukesi komeasti.
- Olen niin onnellinen. Tiimi teki taas tänäkin viikonvaihteena todella hyvää työtä.
Kisan ylivoimaiseen voittoon kotiyleisönsä edessä viiletti Nicolas Terol. Terolin maanmies ja Aspar-tiimikaveri Hector Faubel kaatui viimeisellä kierroksella toiselta sijalta.
Terol johtaa sarjaa kahden osakilpailun jälkeen maksimipistein. Ajo Motorsportin kuljettajista Folger on pisteissä toisena, Zarco neljäntenä, Vazquez viidentenä ja Khairudddin 15:ntenä.
MM-sarja jatkuu toukokuun 1. päivä Estorilin radalla Portugalissa. Pitempi tauko johtuu siitä, että Japanin osakilpailu jouduttiin siirtämään huhtikuulta lokakuun alkuun.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle