Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Freestylehiihtäjät riemuitsevat half pipen pääsystä olympialaisiin

 
Freestylehiihtäjät riemuitsevat half pipen pääsystä olympialaisiin

Suomen freestylehiihtäjät ovat innoissaan half pipen valinnasta uudeksi olympialajiksi. Kansainvälinen Olympiakomitea päätti keskiviikkona sisällyttää freestylehiihdon half pipen Sotšissa vuonna 2014 pidettävien talvikisojen ohjelmaan.

– On ilman muuta kova juttu päästä olympialaisiin laskemaan. Tämä tekee lajista entistä tunnetumman myös suuren yleisön silmissä, kertoo Suomen half pipe -maajoukkueeseen kuuluva Kalle Leinonen.

KOK korosti valinnassaan lajin korkeaa tasoa niin miesten kuin naisten puolella. Lisäksi vaakakupissa painoi suosittuus erityisesti nuorten keskuudessa.

– Olympiakomitean päätös heijastaa sitä, että freestylehiihto kehittyy ja menee vahvasti eteenpäin, sanoo lajijohtaja Marko Mustonen Ski Sport Finlandista.

Freestylehiihdossa kilpaillaan Sotšissa vähintään neljässä olympialajissa: half pipessa, hypyissä, kumparelaskussa ja ski crossissa. Myös slopestyle on edelleen ehdolla vuoden 2014 kisoihin. KOK on pyytänyt slopestylesta teknisiä selvityksiä, jotka liittyvät suorituspaikkojen rakentamiseen.

– Lopulliset päätökset saataneen lähikuukausien aikana. Joka tapauksessa uskon vahvasti siihen, että slopestyle pääsee jossain vaiheessa olympialaisiin, toteaa Mustonen.

Suomalaiset menestyvät tällä hetkellä laajalla rintamalla freestylehiihdon eri lajeissa. Half pipen saralla erityinen ilonaihe on Kalle Leinosen toipuminen polvivammasta, sillä terveenä säilyessään hänellä on kaikki mahdollisuudet kirkkaimpaan mitaliin tulevissa olympialaisissa.

– Lisäksi esimerkiksi ski crossissa Jouni Pellinen lukeutuu maailman ehdottomiin huippuihin. Kumpareissa taas uusi sukupolvi nousee kohisten kärkeen, Mustonen sanoo tyytyväisenä.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKalle Leinonen

Tiedot

Jouni Pellinen

Tiedot