Suomi kaatoi Latvian

Latvia – Suomi 0-5

Leijonien toisen MM-leiriviikon ensimmäinen maaottelu päättyi Riikassa Suomen 0-5 –vierasvoittoon. Voiton takuumiehinä häärivät HPK:n miehet – kolme maalia iskenyt Juuso Puustinen sekä nollapelin torjunut Teemu Lassila.

Ottelun ensimmäisen erän yleiskuva oli hivenen sekava. Leijonilla ei ollut pelillisesti juurikaan hätää, mutta merkkauspelin virheiden takia Latvia sai kuitenkin pari potentiaalista maalipaikkaa. Tilanteet eivät johtaneet kuitenkaan maaleihin – kiitos Teemu Lassilan hyvän maalivahtipelin ja Latvian hyökkääjien käsien jäätymisen.

Erässä nähtiin yksi maali, kun ajassa 7.25 Leo Komarov ohjasi ylivoimalla Mikko Mäenpään vedon maalin perukoille. OHK Dynamon hyökkääjän maali kirvoitti kotiyleisöstä komean vihellyskonsertin, jonka taustalla oli Leijonamaalin lisäksi OHK:n ja paikallisen Riikan Dynamon tämän keväinen play off –sarja, jossa Komarov selvästikin hämmensi itsensä riikalaisten kiekkofanien sydämiin.

Pelin kuva pysyi toisessa erässä samanlaisena kuin avauserässä. Rikkonainen peli, paljon katkoja, eikä kumpikaan joukkue päässyt kunnolla lentoon. Toisen erän Leijonatähtenä loisti Juuso Puustinen, jonka kaksi maalia lisäsivät Suomen johdoksi 0-3. Pallokerhon laituri sai ensimmäiseen maalinsa loistosyötön Latvian puolustajalta ja ”Pudi” kiitti ylänurkkaan suuntautuneen rannelaukauksen muodossa. Toisessa maalissa mukana menossa olikin sitten koko ykkösketju ja Puustisen tehtäväksi jäi korjata maalin kulmalle jäänyt irtopala maalin perukoille.

Heti kolmannen erän alkuun Suomen pirteimmän pelaajan Juuso Puustisen ottelu sai komean kruunun, kun hän sivalsi ajassa 40.39 tyylipuhtaan hattutempun. Loppunumerot 0-5 tyylitteli puolustaja Juuso Hietanen ylivoimalla, kun jäähyltä juuri vapautunut Leo Komarov rakensi vahvalla olemuksellaan hyvän maskin latvian maalivahdin eteen.

Suomen paras kentällinen oli kapteeni Immosen johtama viisikko, johon kuuluivat Kazan-sentterin lisäksi toinen tataariseuran edustaja Janne Pesonen sekä hattutemppuilija Juuso Puustinen, joka myös palkittiin ottelun parhaana Leijona-pelurina. Kolmikon takana peruuttelivat HV-71 –kaksikko Pasi Puistola ja Juuso Hietanen.

– Lassilalta upea nollapeli ja Puustiselta hattutemppu, molemmat suoritukset ovat kovia temppuja kansainvälisellä tasolla. Mutta joukkueena meille jäi paljon parannettavaa huomiseen koitokseen, kommentoi päävalmentaja Jukka Jalonen tuoreeltaan pelin jälkeen.