Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi tavoittelee mitalia lentopallon poikien EM-kisoista

 
Suomi tavoittelee mitalia lentopallon poikien EM-kisoista

Suomen joukkue lähtee tavoittelemaan mitalia lentopallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisoihin Turkkiin. Kisat alkavat ensi lauantaina 16.4. Ankarassa ja päättyvät pääsiäispäivänä 24.4. Suomen avausvastustaja on Venäjä.

- Tavoite on erittäin kova - ja niin sen pitää ollakin. Tavoittelemme Suomen kaikkien aikojen parasta sijoitusta tällä tasolla. Alkulohkossa pitää päästä kahden parhaan joukkoon, jotta etenee välieriin. Siihen on realistiset mahdollisuudet, vaikka toki lohko onkin tasainen, Suomen joukkueen päävalmentaja Pekka Lahtinen sanoo.

Suomen lentopallomaajoukkueet ovat kahdesti yltäneet MM- ja EM-tason kisoissa neljänteen sijaan, mutta eivät koskaan mitaleille. Suomen miehet tulivat neljänneksi Moskovan EM-kisoissa 2007 ja Suomen pojat ylsivät samaan sijaan 20-vuotiaiden MM-kisoissa Malesiassa 1995.

EM-karsinnoissa tammikuussa Suomi voitti upeasti oman lohkonsa. EM-kisajoukkue on melkein sama kuin karsinnoissa. Hakkuri Antti Vallinin tilalle joukkueeseen otettiin kuitenkin yleispelaaja Ville-Erik Tarkiainen. Yleispelaajista Elviss Krastins pelasi hakkurina harjoitusmaaotteluissa Puolaa vastaan ja se toimi hyvin. Suomi voitti Puolan molemmissa peleissä.

Seppänen ja Krastins myöhemmin mukaan

Viime viikolla joukkue viimeisteli kuntoaan otteluilla Puolustusvoimien Urheilukoulun joukkuetta vastaan. Liki kokonaan liigapelaajista koostuva Urheilukoulu voitti ensimmäisen pelin 3-1, mutta toisessa poikien maajoukkue oli parempi luvuin 3-0.

Maajoukkue on saanut harjoitella poikien valmennuskeskuksessa Kuortaneella kevään ajan tiiviisti ja on hionut yhteispeliään kuntoon. Vain kaksi pelaajaa on ollut kiinni seurojensa ratkaisupeleissä.

Korson Vedon Niklas Seppänen pelasi liigakarsinnoissa ja tuli mukaan viime viikon tiistaina. Elviss Krastins puolestaan pelaa parhaillaan Mestaruusliigan kultamitaleista Vammalan Lentopallon joukkueessa. Hän liittyy maajoukkueeseen keskiviikkona ja varhain torstaiaamuna joukkue lähtee kohti Ankaraa.

- Pientä jobinpostia on tullut keskitorjuja Markus Kaurton jalasta. Hänen polvensa jouduttiin tähystämään ja maanantaina hän oli ensimmäistä kertaa mukana harjoituksissa. Muuten poikien terveystilanne on ollut hyvä, ei edes flunssaa ole ollut vaivoina, Lahtinen kertoo.

Venäjän pelinauhat tutkittu tarkkaan

Suomen ensimmäinen vastustaja on Venäjä, josta on saatu pelinauhoja suomalaisvalmentajien tutkittavaksi.

- Kaksi ensimmäistä peliä ovat tärkeimmät ennakkovalmistautumisen kannalta. Muista joukkueista saadaan sitten tietoa hyvin paikan päälläkin. Venäjä on pitkä, muttei ylitsepääsemätön vastustaja. Se on usein ollut aika haavoittuvainen vielä tämän ikäluokan peleissä.

Venäjän jälkeen Suomi kohtaa sunnuntaina Ukrainan, maanantaina Ranskan, keskiviikkona Belgian ja alkulohkon viimeisessä ottelussa torstaina Espanjan. Kahden alkulohkon kaksi parasta pääsee välieriin ja kaksi seuraavaa taistelemaan sijoista 5-8. Alkulohkojen kahdella viimeisellä joukkueella pelit loppuvat siihen.

EM-kisoissa käytetään ensimmäistä kertaa Suomen liigastakin tuttua pistelaskujärjestelmää, jossa 3-0- ja 3-1-voitoista saa kolme pistettä ja 3-2-ottelusta voittaja saa kaksi ja häviäjä yhden pisteen.

Suomen EM-kisajoukkue
Antti-Matias Kajaala, hakkuri/yleispelaaja, 190 cm, 18 v, Laihian Luja
Eelis Karinen, hakkuri, 184 cm, 17 v, Oulun Kisko
Markus Kaurto, keskitorjuja, 193 cm, 17 v, A-Volley (Akaa)
Lauri Kerminen, libero, 180 cm, 18 v, Suonenjoen Vasama
Elviss Krastins, yleispelaaja/hakkuri, 192 cm, 16 v, Vammalan Lentopallo
Mauri Kurppa, passari, 186 cm, 18 v, Loimaan Jankko
Miikka Lemola, yleispelaaja, 198 cm, 16 v, Salpis (Hollola)
Ville Pirinen, passari, 180 cm, 17 v, Pudasjärven Urheilijat
Niklas Seppänen, yleispelaaja, 193 cm, 17 v, Korson Veto (Vantaa)
Karri Sihvonen, keskitorjuja, 196 cm, 17 v, Mäntyharjun Virkistys
Tommi Siirilä, keskitorjuja, 202 cm, 17 v, Alajärven Urheilijat
Ville-Erik Tarkiainen, yleispelaaja, 190 cm, 17 v, Pieksämäen Tsemppi

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle