Pikkuleijonille voitto MM-avauksessa

Suomi - Norja 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)

Suomi avasi voittotilinsä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa heti avausottelussa. Pikkuleijonat voitti odotetusti Norjan maalein 5-2, mutta teki ottelusta turhan vaikean.

Ensimmäistä erää oli pelattu vajaat kahdeksan minuuttia, kun Suomi johti 2-0. Avausmaalin teki Miro Aaltonen läpiajon päätteeksi, ja toisen osuman viimeisteli Tomi Wilenius.

Pikkuleijonat hallitsi ottelun alkua mielin määrin, ja Norja laukoi ensimmäisen kerran kohti Suomen maalia kolmentoista minuutin kohdalla.

Toisessa erässä peli muuttui vaikeaksi. Ensin Endre Medby sai tehdä kavennuksen ylivoimalla aivan maalin edestä. Erän puolivälissä Andreas Heier karkasi läpiajoon ja tasoitti.

Suomi sai pelata runsaasti ylivoimaa, mutta se oli tehotonta. Pikkuleijonat hukkasi kaksi kertaa kahden miehen ylivoiman, mutta Miikka Salomäki laukoi terävästi yläkulmaan Joel Armian syötöstä yhden miehen ylivoimalla, kun erää oli pelaamatta kaksi minuuttia.

Kalle Torniainen ohjasi päätöserän alussa Suomelle neljännen maalin, mutta sekään ei vapauttanut suomalaisten peliä. Tilanteita riitti, mutta päättäväisyys puuttui ratkaisevilla hetkillä.

Salomäki teki ottelun toisen maalinsa sekunti ennen päätössummeria. Suomi voitti laukaukset peräti 56-13.

Pikkuleijonilla on perjantaina välipäivä. Suomi pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, jolloin vastaan asettuu Kanada.