Kolmen kruunun kyyti liikaa Pikkuleijonille

Vaisusti turnauksen aloittanut Ruotsi oli vahva heti alusta lähtien. Ykkösketjun Jeremy Boyce Rotevall teki maalin edestä ylivoimalla keltapaitojen avausmaalin reilun kuuden minuutin pelin jälkeen.

Suomi tuli tasoihin hieman erän puolivälin jälkeen. Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittu Toni Kallela ohjasi Markus Granlundin hienon syötön maalin edestä ohi Niklas Lundströmin.

Toisessa erässä Ruotsi otti lopullisesti komennon. Joukkue teki erässä kolme maalia Richard Ullbergin selän taakse, joista kolmas ja neljäs tulivat vain 19 sekunnin sisällä. Kun Ruotsin puolustuskin oli vahva, eivät suomalaiset päässeet kunnon tekopaikkoihinkaan.

Ottelussa kaksi maalia tehnyt William Karlsson teki päätöserän puolivälissä Ruotsille 5-1 –johtomaalin ylivoimalla. Loppunumeroiksi 5-2 kavensi vielä Ville Järveläinen kahden miehen ylivoimalla.

Suomi oli vastustajaansa jäljessä lähes kaikessa. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi yritti herätellä Pikkuleijonia päätöserässä tiivistämällä kolmeen ketjuun, mutta ilman tulosta.

Maanantaina joukkueella on välipäivä ja tiistaina Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan Tshekin. Pikkulejonien on voitettava tuo ottelu, muuten pudotuspelit jäävät haaveeksi.