Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ranskan vahva peli liikaa Suomen pojille

 
Ranskan vahva peli liikaa Suomen pojille

Euroopan mestaruutta puolustava Ranska ei juuri antanut Suomelle mahdollisuuksia vahvalla pelillään lentopallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisoissa Ankarassa. Ranska vei pisteet suoraan 3-0 (25-18, 25-19, 25-22) ja se on voittanut kaikki pelaamansa kolme ottelua.

- Tämä oli korkeintaan kohtuullinen peli meiltä. Joukkueen oma usko oli koetuksella ja pojat alkoivat turhautua pelissä kun pallot eivät uponneet. Koko joukkue oli vähän vaisu, mutta Ranskan hyvä peli tietysti vaikutti siihen, Suomen päävalmentaja Pekka Lahtinen kertoi.

- Tämä oli sinänsä merkillinen peli, että aloitusten vastaanotossa oli samat prosentit ja molemmilla oli viisi tappotorjuntaa. Hyökkäyksissä kuitenkin selvästi hävittiin.

Ranskan vasenkätinen yleispelaaja Thibault Rossard oli Lahtisen mukaan pelin ratkaisija.

- Hän ratkaisi tämän ottelun omilla syöttövuoroillaan. Me tiedettiin mihin hän syöttää, mutta häntä ei saatu kuriin.

Myös toinen yleispelaaja Trevor Clevenot ja hakkuri Soane Falafala olivat liekeissä.

- Meidän vastaanotossamme oli poikkeuksellista, että liberon vastaanotto oli nyt huonointa ja hänelle ranskalaiset suuntasivatkin paljon syöttöjään. Kyllä tämä peli ratkesi syöttökulmassa ja hyökkäyspelissä.

- Me tehtiin kahdeksan, yhdeksän verkkovirhettä tai alarajan ylitystä, mikä ei ole ihan normaalia.

Suomen tehotilastossa keskipelaaja Tommi Siirilä sai parhaana neljä plussaa. Pisteitä teki eniten Niklas Seppänen, mutta hänkin vain kymmenen.

- Jatkossa ei enää pelata mitalista, mutta meillä on vielä hyvät mahdollisuudet jatkopeleihin sijoista 5-8. Vastustajat ovat helpompia kuin Venäjä ja Ranska. Joukkueeseen pitää vain palauttaa halu voittaa, Lahtinen totesi.

Suomi aloitti samalla seitsikolla, jolla pelasi Ukraina-ottelun lopun. Passarina oli Mauri Kurppa, hakkurina Elviss Krastins, yleispelaajina Niklas Seppänen ja Miikka Lemola, keskipelaajina Tommi Siirilä ja Markus Kaurto sekä liberona Lauri Kerminen.

Ranska hallitsi ensimmäisen erän alkua ja kasvatti pikku hiljaa johtoaan (8-6, 16-11). Ranska puolusti erinomaisesti Suomen hyökkäyksiä ja heidän kovat hyppysyöttönsä olivat vaikeita. Ranska vei erän vakuuttavasti 25-18.

Ranska hallitsi toisenkin erän alkua, mutta Suomi tasoitti tilanteessa 10-10 vaihdosta tulleen passarin Ville Pirisen hyvällä syöttövuorolla. Ranska kuitenkin taas repäisi eroa Suomeen. Erä Ranskalle 25-19.

Kolmannen erän Suomi aloitti vahvasti ja johti pian jo 6-2. Ranska tasoitti 9-9-tilanteessa ja alkoi jälleen hivuttautua karkuun parin, kolmen pisteen erolla. Suomi taisteli vielä pisteen päähän tilanteessa 23-22, mutta kaksi viimeistä pistettä teki Ranska ja vei erän 25-22.

Suomen lohkon muissa peleissä Venäjä otti jo kolmannen 3-0-voittonsa, kun se kukisti Belgian erin 25-17, 25-22 ja 25-23. Espanja puolestaan otti avausvoittonsa ja kukisti Ukrainan 3-1 (25-22, 29-31, 25-19, 25-18).

EM-kisoissa on tiistaina välipäivä. Keskiviikkona Suomi kohtaa Belgian ja torstaina viimeisessä alkulohkon ottelussa Espanjan. Lohkon kaksi parasta menee välieriin ja kaksi seuraavaa sijoitusotteluihin 5-8. Kahdella viimeisellä joukkueella pelit loppuvat siihen.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle