Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Seppänen uskoo Suomen taistelevan lujasti jatkopaikasta

 
Niklas Seppänen uskoo Suomen taistelevan lujasti jatkopaikasta


Niklas Seppänen on ollut Suomen joukkueen parhaimmistoa lentopallon poikien EM-kisoissa Ankarassa. 17-vuotias helsinkiläinen yleispelaaja on iskenyt terävästi ja nostanut aloituksia hyvin. Seppänen uskoo, että Suomen joukkue löytää hyvän latauksen alkulohkon viimeisiin otteluihin ja taistelee tosissaan pääsystä sijoitusotteluihin.

Suomen seuraava peli keskiviikkona on Belgiaa vastaan. Belgialla on avausottelustaan 3-1-voitto Espanjasta ja sen jälkeen selkeät tappiot Ranskalle ja Venäjälle.

Viimeisessä ottelussa torstaina vastaan tulee Espanja. Se on myös voittanut yhden pelin Ukrainaa vastaan 3-1 ja hävinnyt Belgialle sekä Venäjälle.

- Kummankaan peliä en ole täällä ehtinyt näkemään, mutta eivät ne varmastikaan ole niin kovia kuin Ranska ja Venäjä. Niihin lähdetään voittoa hakemaan ja sitä kautta paikkaa jatkopeleihin.

Vaikka mitaleista ei Suomi enää pelaakaan, niin mahdollisuudet otteluihin sijoista 5-8 ovat edelleen hyvät. Suomen pitäisi alkulohkossa jättää kaksi maata taakseen, jotta jatkopelit aukeavat.

- Viimeisiin peleihin löytyy varmasti hyvä lataus. Niissä on niin isot panokset, että ei ole mitään ongelmaa latautua peliin. Varmasti kaikki pelaajat antavat kaikkensa, että ne pisteet otetaan, Seppänen uskoo.

Alkulohkon kolme ensimmäistä peliä toivat Suomelle kolme tappiota.

- Venäjä oli aika kova, mutta ei me ehkä itsekään oltu parhaimmillamme. Meidän olisi aika hyvä peli pitänyt tehdä, että olisi pisteet viety. Vähän erikoista se tietysti oli, kun ei ole tottunut noin pitkiä vastaan pelaamaan, Seppänen sanoo.

- Ukrainasta tiedettiin etukäteen että se on heikompi kuin Venäjä. Ottelu oli oikeastaan meidän hallussa koko ajan, mutta sitten erien lopuissa Ukraina karkasi. Siinä olisi ollut hyvät mahdollisuudet täyteen kolmeen pisteeseen.

- Ranska oli meiltä vähän vaisu peli. Ei oikein missään kohtaa päästy omalle tasollemme. Ranska on kyllä hyvä porukka. Harmittaa ettei saatu kunnon peliä aikaiseksi.

- Omaan peliin tähän asti olen ihan tyytyväinen, vaikka aina tietysti on parannettavaa, Seppänen toteaa.

Liigakarsinnoista melkein suoraan EM-kisoihin

Helsinkiläisen PuMa-Volleyn kasvatti Seppänen pelasi päättyneen kauden Vantaalla Korson Vedon 1-sarjajoukkueessa, joka ylsi aina liigakarsintoihin asti, mutta niissä Saimaa Volley oli liian vaikea vastustaja.

- Vähän harmittaa kun runkosarjassa ei tullut yhtään totista vääntöä, eikä sitten liigakarsinnoissa pystytty tosi pelejä kääntämään voitoksi. Saimaa Volleylla oli enemmän kokemusta kovista peleistä.

Liigakarsinnat venyivät niin pitkään, että Seppänen liittyi muun maajoukkueen mukaan vasta viikkoa ennen EM-kisoja. Sitä ennen hän oli pelannut joukkueessa tammikuun EM-karsinnoissa. Hän ei itse näe siinä ongelmaa.

- Tähän porukkaan on helppo tulla. Tämä on mukava ryhmä ja meillä on hyvä henki. Pelillisesti on aikaisemmin, esimerkiksi EM-karsinnoissa, ollut tiettyjä ongelmia löytää yhteinen sävel, mutta täällä olen päässyt hyvin mukaan kuvioihin.

- Me olemme joukkueena pärjänneet aika pitkälle hyvien syöttöjen ansiosta, mutta tässä turnauksessa eivät ne ole kulkeneet niin hyvin. Vai ovatko vastustajat täällä parempia nostamaan? Meillä on monta pelaajaa, jotka pystyvät syöttämään terävää hyppyleijaa, joka on yleensä tehonnut todella hyvin.

- Pituudessa me häviämme muille, mutta ei meillä muuten ole mitään selkeää osa-aluetta, jossa jäädään muista jälkeen, Seppänen sanoo.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle