Pikkuleijonat rynnisti pudotuspeleihin

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue saa mahdollisuuden pelata MM-mitaleista. Asia varmistui, kun Suomi voitti Tshekin tiistaina maalein 5-3.

Voitto ratkesi vasta päätöshetkillä. Tshekki johti ottelua kolmeen otteeseen, ja varmistaakseen paikan puolivälierissä, tarvitsi Suomi kahden maalin voiton. Peli näytti lähes kahden erän ajan vaikealta, ja suomalaisten luistin painoi. Päätöserään joukkue sai ladattua itsensä.

Tshekki meni 2-3 –johtoon ajassa 51.21 Lukas Sedlakin vastaiskumaalilla. Kolmeen ketjuun siirtyneet suomalaiset tasoittivat, kun Joel Armia laukoi Aleksi Salosen syötöstä kiekon Tshekin maaliin. Reilu puoli minuuttia myöhemmin Toni Kallela pääsi yksin läpi Olli Määtän syötöstä, eikä hän erehtynyt.

Jatkopaikan varmistanut viides maali syntyi myös läpiajosta. Armia syötti Markus Hännikäiselle, ja jokerilaituri harhautti maalivahti Matej Machovskyn.

- Lopussa nähtiin suomalainen pelaaja parhaimmillaan, eli periksi ei anneta, myhäili päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

- Tällainen voitto sytyttää viimeistään joukkueen uuteen lentoon. Olimme lähellä jo Kanada-ottelussa, mutta silloin jäi hieman vajaaksi.

Suomi kohtaa torstain puolivälierässä Venäjän.