Tappio Belgialle pudotti Suomen jatkopeleistä

Belgia voitti Suomen 3-0 (27-25, 25-16, 25-20) lentopallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisoissa Ankarassa ja pudotti Suomen pois kahdeksan parhaan joukkueen sijoituspeleistä. Suomen osalta kisat loppuvat torstain Espanja-peliin.

- Pelin kulminaatiopiste osui nyt ensimmäisen erän ratkaisupalloihin. Siitä me emme enää nousseet. Belgia pääsi entistä paremmin kiinni meidän peliimme ja erityisesti vastaanottoon, Suomen valmentaja Pekka Lahtinen sanoi.

- Vastaanottopeli meillä petti. Lisäksi se osa-alue, jolla me EM-karsinnoissa juhlittiin, hylkäsi meidät täällä. Nimittäin aloitussyöttöpeli. Nytkin me teimme kymmenen syöttövirhettä tässä ottelussa, Belgia viisi.

Pelaajien taistelutahtoon Lahtinen oli kuitenkin tyytyväinen. Vaikka Suomi oli kuinka paljon tappiolla, niin kulloinkin kentällä olleilla pelaajilla löytyi hyvää taistelua.

- Belgia pelasi sillä lailla kuin me tiedettiinkin, mutta me emme vielä pysty vastustajan pelin eliminointiin. Emme ole siihen tarpeeksi kypsiä.

Keskitorjuja Tommi Siirilä oli plusmiinustilastossa Suomen ylivoimaisesti paras seitsemällä plussallaan, hyökkäystehot 67 prosenttia. Passari Mauri Kurppa teki muutamia hienoja henkilökohtaisia ratkaisuja ja iski neljä pistettä kuudesta yrityksestään kenttään.

Suomi aloitti Belgiaa vastaan tutulla kokoonpanolla, jossa passarina oli Kurppa, hakkurina Eelis Karinen, yleispelaajina Niklas Seppänen ja Elviss Krastins, keskipelaajina Siirilä ja Markus Kaurto sekä liberona Lauri Kerminen.

Suomen alku ensimmäisessä erässä Belgiaa vastaan oli kehno 0-4, mutta sitten alkoi Suomenkin puolella tapahtua ja erä tasoittui nopeasti. Erää mentiin aivan rintarinnan loppuun asti. Vasta jatkopalloilla ottelu kääntyi Belgialle 27-25.

Toisessa erässä Belgia hallitsi alkua ja kuroi etumatkaa jo viiteen pisteeseen. Miikka Lemola tuli Krastinsin tilalle ja Lemolan upealla syöttövuorolla Suomi nousi tasoihin 11-11, mutta iloa ei kestänyt kauan, kun Belgia taas heti karkasi ja meni menojaan loppunumeroihin 25-16 asti.

Kolmanteen erään Krastins vaihdettiin hakkuriksi ja Lemola oli toisena yleispelaajana. Suomen pelissä oli erän alussa hyvää sykettä, mutta pisteet olivat tiukassa ja Belgia alkoi taas hivuttautua karkuun. Vaihdoilla yritettiin saada otetta peliin, mutta ratkaisijoita ei tahtonut löytyä. Tämäkin erä luisui Belgialle 25-20.

Espanja yllätti keskiviikkona tähän asti voittamattomana olleen Ranskan 3-0 (25-23, 25-22, 25-22). Espanja ja myös Belgia taistelevat vielä Ranskan kanssa toisesta välieräpaikasta.

Venäjä varmisti jo oman välieräpaikkansa, kun se otti lohkossa neljännen 3-0-voittonsa kukistamalla Ukrainan erin 25-20, 26-24 ja 25-17.