Pikkuleijonien unelma MM-mitalista karkasi

Venäjä teki ottelun ensimmäisen maalin vain viisi sekuntia ennen ensimmäisen erän päättymistä. Maali syntyi tilanteessa, jossa suomalaiset menettivät kiekon omalla alueellaan, vaikka se olisi voitu helposti purkaa keskialueelle.

Hienon turnauksen pelannut Miro Aaltonen toi Suomen tasoihin toisen erän puolivälissä. Suomi oli saanut otteen pelistä jo hieman aiemmin ja kertaalleen tuomarit tarkistivat videolta, kävikö kiekko venäläismaalissa.

Vain kaksi minuuttia Aaltosen tasoituksen jälkeen Venäjä siirtyi uudelleen johtoon, kun Anton Slepyshev laukoi ylivoimalla poikittaissyötöstä kiekon ohi Samu Perhosen.

Kolmannessa erässä Suomi hallitsi tapahtumia. Miikka Salomäki punnersi tasoituksen Joel Armian syötöstä ajassa 44.27. Maalin jälkeen Salomäki laukoi suoraan syötöstä tulisesti, mutta venäläisvahti Andrei Vasilevski torjui niukasti maskillaan. Heti perään Granlund laukoi ylivoimalla ylärimaan ja Armia tuhlasi puolittaisen läpiajon.

Kesken suomalaispainostuksen Teuvo Teräväiselle tuomittiin kaksiminuuttinen, jonka aikana Venäjän pelätty ykkösketju jauhoi Pikkuleijonien neliön levälleen ja Nikita Kutsherov teki maalin edestä johtomaalin.

Ajassa 55.36 Venäjä lisäsi johtoaan, kun Slepyshev teki ottelun toisen maalinsa läpiajosta, jota edelsi suomalaisten harhasyöttö.

Lopussa Suomi haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Venäläiset katkaisivat suomalaishyökkäyksen ja puolustaja Nikita Nesterov pääsi tekemään loppulukemiksi 5-2.

Suomi pelaa turnauksen viimeisen ottelunsa lauantaina kello 11.30 Suomen aikaa sijoista 5-6.