Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi oli Nykyn luotsaamaa Sveitsiä vahvempi

 
Suomi oli Nykyn luotsaamaa Sveitsiä vahvempi

Suomen salibandymiehet jatkavat uuden valmennuksen johdolla vakuuttavia otteita Linköpingin EFT-turnauksessa. Eilinen 8-1-voitto Tshekistä sai tänään jatkoa kun Sveitsi kellistyi 8-2.

Ottelun asetelma valmennuspenkkien takana oli mielenkiintoinen, kun joulukuun MM-kisoissa Suomea päävalmentanut Petteri Nykky jakoi ohjeita nyt Sveitsin pelaaja-aitiossa ja Nykyn valmennustiimiin kuulunut Petri Kettunen johti vastaavasti Suomen peliä.

Kunnon kisaa ei vielä nähty, sillä Sveitsi ei päässyt enää iskuetäisyydelle, kun Suomi kiihdytti jo avauserässä 4-1-johtoon maalintekijöinä Tuukka Kiviranta, Jami Manninen, Veli-Matti Luukko (1. maaottelumaali) ja Tero Tiitu.

Toisessa erässä tahti laantui kun vain Tiitu onnistui yllättämään sveitsiläisvahti Martin Hitzin. Pallollinen peli oli vahvasti Suomen, Sveitsin tehdessä vastaiskuja. Tomi Ikonen pelasi kuitenkin Suomen maalissa eleettömän vakuuttavasti. Selvässä johtoasemassa Suomi pääsi muutamaan otteeseen sahaamaan sveitsiläispuolustustanäyttävästi halki. Suomen kahdeksannen maalin ampui Lassi Vänttinen Henri Johanssonin vasemmasta laidasta tulleesta poikkisyötöstä.

Rangaistuslaukauskisassa suomalaisista onnistuivat pehmeäkätiset puolustajat. Juha Kivilehto lirutti pallon sveitsiläisvahdin jalan alta ja Petri Hakosen salamannopea siirto sivulle ja nosto lavan kärjellä verkkoon oli myös tyylipuhdas suoritus.

Huomenna Suomi kohtaa Ruotsin klo 16.15 alkaen. Ottelu on nähtävissä YLE Urheilun nettisivuilla Jussi Eskolan selostamana.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle