Suomelle tappio Czech Hockey Gamesin päätösottelussa

Venäjä – Suomi 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

Suomi ja Venäjä iskivät yhteen Leijonakauden viimeisessä EHT-ottelussa. MM-kisojen kenraaliottelu ei tasoltaan noussut häikäisevien matsien joukkoon. Venäjä vei ottelun nimiinsä lukemin 4-2.

Ottelun avauserä ei tarjonnut ihmeellisiä lajihienouksia, peli näytti aivan perinteiseltä viimeisen turnauspäivän alkuiltapäivän ottelulta. Molemmat joukkueet olivat matkassa käsijarru osittain päällä. Pari maalia erässä kuitenkin nähtiin, molemmat teki puolustaja ja painavalla lyöntilaukauksella siniviivalta yläpesään. Ensin onnistui Leijonien Mikko Mäenpää suoraan Niko Kapasen hyvästä aloitusvoitosta. Venäläisten tasoitusmaalista vastasi ylivoimalla KHL-seura Metallurg Magnitogorskin kapteeni Vitali Atyushov.

Toinen erä oli kokolailla ensimmäisen peilikuva. Maaleja syntyi vuorotahtiin kolme kappaletta – valitettavasti Venäjä oli vuorottelussa piikkipaikalla. Denis Zaripov vei Venäjän 2-1 –johtoon Leijonien ykköskentän suosiollisella avustuksella. Kentällisen pelurit tarjosivat vuorollaan kiekkoa vastustajalle ja lopulta Zaripov päätti kiekkoflipperin ja pisti kiekon Petri Vehasen selän taakse.

Suomi tuli tasoihin Anssi Salmelan ylivoimamaalilla ajassa 31.38. Salmela sai tilanteessa kiekon siniviivaan Leijona-kapteeni Koivulta, otti tyhjät pois ja latasi painavan lämärin Venäjän maaliverkkoihin. Tasatilanteessa mentiin vain reilu pari minuuttia ja taas iski Zaripov. Venäjän 3-2 –johtomaalia edelsi epävarmasti viheltäneen tuomarikaksikon virhe, kun he jättivät viheltämättä Leijonien hyökkäyspäässä selvän jäähyn. Jarkko Immonen koki vääryyttä ja vastaiskusta Itänaapuri täräytti maalin.

Kolmannessa erässä nähtiin tunteita ja taistoja, sekä yksi maali kahdeksan sekuntia ennen loppua. Tuomo Ruudun taklaus erän puolivälin jälkeen ja siitä seurannut joukkokärhämä sai yleisöön ääntä ja kaukaloon tunnetta. Leijonien loppukiriä sekään ei auttanut ja Venäjä viimeisteli loppuluvut 4-2 tyhjään maaliin.