Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen naisille MM-pronssia

 
Suomen naisille MM-pronssia

Suomi - Venäjä 3-2 ja.

Ensimmäinen erä oli varovaista pelaamista, Suomen halliten erää. Heti alkuun Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa ja Venäjän jäähyn aikana saatiin pari hyvää maalipaikkaa. Ajassa 14.51 Minttu Tuominen avasi Suomen maalitilin hienolla rannelaukauksella ylänurkkaan. Erän loppu oli tasaista pelaamista, lisämaaleja ei nähty.

Toisen erän alkuun Minttu Tuominen teki ottelun toisen maalinsa. Minttu laukaisi maalivahdin jalkojen välistä kiekon verkon perukoille. Syöttäjänä maaliin oli Annina Rajahuhta. Venäjä voitti laukaukset, mutta Suomen maalintekotilanteet olivat vaarallisempia. Suomi pelasi järkevästi omaa pelitapaa noudattaen.

Kolmanteen erään Venäjä tuli vahvasti. Venäjä kavensi Inna Dyubanokin maalilla, kun kolmatta erää oli pelattu 9.54. Tämä aiheutti sydämentykytystä Suomen fanijoukoissa. Kolmannen erän trillerissä, kun Suomi sai erän toisen jäähynsä Venäjä painosti ylivoimalla. Tämän jäähyn aikana Venäjä onnistui tasoittamaan ottelun ottelukellon näyttäessä 52.30. Maali oli ylivoimamaali, lisää tykytystä..
Erän lopussa Suomella oli hyviä tilanteita voittomaaliin päästen pelaamaan vielä ylivoimaa. Maalinteko ei kuitenkaan onnistunut ja näin siirryttiin 10 min jatkoerään.

Suomi lähti jatkoerään hyökkäysvoittoisesti tekemään ratkaisua kolmella hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla. Jatkoerä oli täysin Suomen hallintaa ja kun sitä oli pelattu 2.49, niin Karoliina Rantamäki teki riemastuttavan voittomaalin Suomelle. Upean esityön voittomaaliin tekivät Anne Helin ja Michelle Karvinen.

Ottelun Suomen parhaana palkittiin Minnamari Tuominen.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle