Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo haki Castellolista lisää vauhtia Estoriliin

 
Ajo haki Castellolista lisää vauhtia Estoriliin

MotoGP-sarjan tulokaskuljettajiin lukeutuva Niklas Ajo ei ole suinkaan levännyt laakereillaan Japanin MM-osakilpailun siirtymisen vuoksi neljän viikon mittaiseksi venyneellä kisatauolla.
Valmistautuminen vapunpäivänä Estorilin radalla Portugalissa ajettavaan kauden kolmanteen 125-kuutioisten luokan kisaan on sujunut ajoittain varsin vauhdikkaissakin merkeissä.
- Harjoittelin pääsiäistä edeltäneen viikonvaihteen Castellolin radalla Kataloniassa katukevarista rakennetulla pyörällä. Siinä oli kuitenkin alla samat renkaat kuin kisapyörässäni, joten pystyin pitämään siltäkin osin hyvin ajotuntumaa yllä. Kaiken kaikkiaan varsin mukava kokemus.
Ajon treenikaverina Castellolin rataa kiersi kahden osakilpailun jälkeen piikkiluokan MM-pisteissä neljäntenä oleva ranskalaiskuljettaja Johann Zarco, joka saavutti uransa ensimmäisen podiumsijoituksen edellisessä GP:ssä Jerezissä.
Saksalaisen Interwetten-tiimin Aprilia-pyörällä kilpailevan Ajon osalta Jerezin hyvin alkanut kisa päättyi kostealla radalla harmittavasti kaatumiseen, mutta Andalusian mustelmista on otettu opiksi ja katseet on käännetty tiukasti tulevaan.
- Jatketaan Portugalissa kovaa työntekoa ja kehitystä, kiteyttää Ajo samalla koko kauden päällimmäisen tavoitteensa.

Ajo sai testikaudella tuntumaa Estoriliin

Kotimaisemissaan Valkeakoskella maastopyörän puikoissa myös harjoitusmielessä maisemia vaihtava 16-vuotias Ajo ei ole ajanut vielä koskaan kilpaa 4182 metrin mittaisella Estorilin radalla.
Täysin tuntemattomaan ei Ajonkaan tarvitse silti loikata, sillä hän ajoi Estorilissa testiä helmikuun puolivälissä. Ne testit tosin vesittyivät, kun sade piiskasi Atlantilta puhaltaville tuulille ja niiden myötä nopeillekin säänvaihteluille altista portugalilaisbaanaa.
- Sain siitä huolimatta jo siksi hyvin tuntumaa tekniseen ja haastavaan rataan, että tiedän, mistä pitää jatkaa perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.
Paljon oikealla kääntyviä mutkia kattava Estorilin rata tunnetaan myös siitä, että sen tarjoama pito on miltei olematon vesikelillä. Kaikki viittaa siihen, että tulevasta viikonvaihteesta on luvassa tältäkin osin varsin vaiherikas, jolloin maltti on valttia.
- Viimeisimmät sääennusteet ovat luvanneet Estoriliin sateita koko viikonvaihteeksi, vinkkaa Ajo.

MM-kausi alkutaipaleella, kouluvuosi loppusuoralla

Ensimmäisen täysipainoisen MM-kauden alkutaival on merkinnyt Ajolle energian jakamista kahdelle taholle, eli kilvanajoon ja koulunkäyntiin.
Oppia on ammennettu molemmissa ympäristöissä todellakin isolla kauhalla, sillä nuorukainen suorittaa Valkeakoskella kaksoistutkintoa lukiossa ja ammattikoulussa.
- Onhan niitä poissaoloja kertynyt, mutta enköhän saa tuon ammattikoulun metallilinjan selvitettyä seuraavien kahden ja lukion kolmen vuoden kuluessa, suunnittelee Estorilin kisaa edeltävät viikot työharjoittelussa ollut Ajo.
Portugalin GP-viikonvaihde käynnistyy perjantaina kahdella 40 minuutin mittaisella harjoitussessiolla. Lauantaina ajetaan kolmas harjoitus ja aika-ajo, jossa pedataan asetelmat Ajon uran järjestyksessään neljänteen, sunnuntaina klo 16.30 starttaavaan piikkiluokan MM-osakilpailuun.
Siinä kisassa kuvainnollinen häränsilmä selässään ajaa kauden kahdella voitolla avannut espanjalainen Nicolas Terol.
Mikäli viime vuoden MM-hopeamitalisti Terol pystyy jatkamaan putkeaan, niin hänestä tulee ensimmäinen 125-kuutioisten luokan kuljettaja sitten vuoden 1999 ja japanilaisen Masao Azuman, joka on vienyt nimiinsä kauden kolme ensimmäistä osakilpailua.

125-kuutioisten luokan aikataulu Estorilissa:
Perjantai 29.4.

1. vapaa harjoitus klo 11.15-11.55
2. vapaa harjoitus klo 15.15-15.55

Lauantai 30.4.
3. vapaa harjoitus klo 11.15-11.55
Aika-ajo klo 15.00-15.40

Sunnuntai 1.5.
Warmup klo 12.00-12.20
MM-osakilpailu 3/17 klo 16.30

Estorilin ratainfo:
Pituus: 4182 metriä
Leveys: 14 metriä
Mutkat vasemmalle: 4
Mutkat oikealle: 9
Pisin suora: 986 metriä
Valmistunut: 1972
Modifioitu: 2006

125-kuutioisten luokan ennätykset:
Nopein kierros:        Mattia Pasini Italia (2007) Aprilia, 1.44,675
Rataennätys: Gabor Talmacsi Unkari (2007) Aprilia, 1.45,027
Paalupaikkaennätys: Mattia Pasini Italia (2007) Aprilia, 1.44,675
Huippunopeus: Sandro Cortese Saksa (2009) Derbi, 245.6 km/h

Kauden 2010 kilpailun kärkikolmikko:
1) Marc Marquez Espanja, Derbi, 2) Nicolas Terol Espanja, Aprilia, 3) Bradley Smith Iso-Britannia, Aprilia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle