Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon tiimin Zarco nousi trillerisssä kolmanneksi

 
Ajon tiimin Zarco nousi trillerisssä kolmanneksi

Ranskalaiskuljettaja Johann Zarco kohosi Aki Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportin juhlituksi sankariksi vapunpäivänä Estorilin radalla Portugalissa.
Zarco teki komean nousun 125-kuutioisten luokan kisan kolmannelle sijalle kukistettuaan Paris Hiltonin tiimin espanjalaiskuljettaja Maveric Vinalesin maalisuoran huimassa kamppailussa ainoastaan kahdella tuhannesasekunnilla. Avan-AirAsia-Ajo-tiimin Derbi-kuljettajan uran toinen podiumsijoitus kaipasi vielä tarkistusta maalikameran kuvasta.
- Olen niin onnellinen! Nousin muutama kierros ennen maalia mukaan kamppailuun podiumsijoituksista ja huomasin tilaisuuteni tulleen, kun Faubel (Hector) kaatui. Ohitin Vinalesin ja luotin pitäväni kolmannen sijan loppuun asti. Tosin tiukallehan se meni, pudotteli Zarco huojentuneena.
Tallipäällikkö Ajo luonnehti Zarcon suoritusta kypsän asialliseksi.
- Zarco malttoi taas alun ja teki hyvän nousun loppua kohden.

Folgerilta loppuivat renkaat

Zarco on kolmen osakilpailun jälkeen MM-sarjassa neljäntenä. Tosin hänellä on saman verran pisteitä, kun pykälän ylempänä olevalla Red Bull Ajo Motorsportin saksalaisella Aprilia-kuljettajalla Jonas Folgerilla, joka sijoittui Portugalissa viidenneksi.
- Folgerilta loppuivat renkaat. Hänen ajotyylissään on vielä kehittämistä, Ajo viittasi saksalaisen ajoittain varsin aggressiiviseenkin etenemiseen.
Ajo sai nyökytellä päätään suhteellisen tyytyväisenä myös muiden kuljettajiensa suuntaan, sillä suomalaistallin viisikon kaikki kuljettajat kuittasivat tililleen pisteitä Portugalista.
Zarcon tiimikavereista espanjalainen Efren Vazquez oli kuudes ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin 11:s. Folgerin tiimikaveri, britti Danny Kent taisteli 15:nneksi, vaikka hän kärsi varikon läpiajorangaistuksen varaslähdön vuoksi.
- Kent kaatui lauantaina aika-ajossa ja sitten hän otti varaslähdön. Ne varjostivat nuorukaisen viikonvaihdetta, mutta kisa kyllä osoitti, että hänen vauhtinsa on hyvällä mallilla, painotti Ajo.

Vazquez jäi tasostaan, Khairuddinilta upea kisa

Vazquez puolestaan kärsi moottoriongelmista perjantaina ja lauantaina.
- Saimme sen puolen kuntoon kisaan, mutta Vazquezin suoritus jäi kieltämättä hienoiseksi pettymykseksi. Hän ei vain pystynyt kokoamaan itseään tekniikkaongelmien jäljiltä, totesi Ajo.
Khairuddinin suoritus sai tallipäälliköltä toisaalta isot kehut.
- Fahmi teki melkeinpä parasta työtä kaikista kuljettajistamme Portugalissa. Kehitys on ollut aivan mahtavaa ja on hienoa nähdä, miten hän pistää RSW-pyörällä kampoihin muille.
Portugalin osakilpailun täysin ylivoimaiseen voittoon ajoi MM-sarjaa vakuuttavasti maksimipistein johtava espanjalainen Nicolas Terol. Käytännössä jo kättelyssä muilta omille teilleen karannut Terol kukisti saksalaisen Sandro Cortesen 3,671 ja Zarcon 4,466 sekunnilla.
Kauden neljäs MM-osakilpailu ajetaan Le Mansin radalla Ranskassa 15. toukokuuta.

Estoril, Portugali.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 3/17 MM-osakilpailu:

1. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 41.21,986
2. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 3,671
3. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 4,466
4. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 4,468
5. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport        Aprilia        + 12,140
6. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 20,304
11. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 51,071
14. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 1.11,738
15. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport        Aprilia + 1.13,752

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot