Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Sami Hyypiä päättää pitkän peliuransa tähän kauteen.

Sami Hyypiä päättää kunniakkaan uransa

 
Sami Hyypiä päättää kunniakkaan uransa

105 A-maaottelua ja seurajoukkueissaan huimasti menestynyt Sami Hyypiä on päättämässä uransa. Uudet haasteet ovat heti edessä, kun toppari siirtyy viivan toiselle puolelle valmennusoppiin.

Ura jatkuu valmentajana

Sami Hyypiä siirtyi kymmenen Liverpoolissa vietetyn vuoden jälkeen toukokuussa 2009 Saksan Bundesliigaan Bayern Leverkusenin riveihin. Päätös lopettamisesta alkoi kypsyä toisen kauden puolivälissä.

- Nappulat menee naulaan. Päätös on tämän kauden aikana tullut vahvemmin esiin. Olen sitä mieltä, että nyt on hyvä aika poistua viheriöltä ja siirtyä muihin hommiin, Hyypiä kertoo.

- Tämän kauden aikana palautuminen alkoi vaikeutumaan. Puhuin seuran kanssa ensi kauden suunnitelmista ja sanoin suoraa, että tuntuu siltä, että treenaamistakin pitää kontrolloida. Jossain vaiheessa kuntokäyrä lähtee alaspäin ja sitä päivää en halunnut nähdä. Mielestäni tämä päätös on oikein seuralle ja itsellenikin.

Hyypiän Leverkusen on pelannut hyvän kauden. Se tarvitsee kahdesta jäljellä olevasta ottelusta voiton, jolloin se varmistaisi Bundesliigan toisen sijan ja Mestarien liigapaikan.

- Hyvin on kulkenut ja elämä Saksassa on ollut kivaa. Haluan kiittää seuraa siitä, että sain tällaisen mahdollisuuden. Joskus se loppuu ja nyt on hyvä aika.

Seuraava koitos ex-Huuhkaja-kapteenilla on valmentajaksi kouluttautuminen. Bayern Leverkusenin manageri Michael Reschke osoitti kiitoksensa suomalaiselle ja kertoi arvostetun pelaajan jatkoaikeista Saksassa.

- Sami on erittäin merkittävästi ja positiivisesti vaikuttanut sekä huippupelaajana että henkilökohtaisella olemuksellaan ja persoonallaan kentällä ja pukukopissa urheilullisiin saavutuksiimme kuluneen kahden vuoden aikana, Reschke totesi.

- Leverkusenin urheilutoimenjohtaja Rudi Völlerin, koko joukkueen ja kaikkien meidän fanien puolesta ja nimissä haluan sanoa: suuri kiitos.

Sami Hyypiä on tehnyt Leverkusenin kanssa kolmen vuoden valmennussopimuksen. Hän aloittaa edustusjoukkueen 2. valmentajana 1. heinäkuuta 2012.

- Tulevan kauden aikana hän tutustuu ja totuttelee intensiivisesti  uuteen perspektiiviin jalkapallon näkökulmasta. Olemme erittäin iloisia siitä, että jäät luoksemme Leverkuseniin, manageri kiitteli.

Hyypiä liittyy myös Mixu Paatelaisen A-maajoukkueen valmennusryhmään.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle