Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi avaa MM-urakan Sveitsiä vastaan

 
Suomi avaa MM-urakan Sveitsiä vastaan

Salibandyn U19 poikien kuudes MM-turnaus alkaa tänään Saksassa. Avausottelussaan Suomi kohtaa lohkon voittajasuosikkeihin  lukeutuvan Sveitsin, joka sijoittui MM-pronssille kaksi vuotta sitten. Klo 17.15 alkava ottelu nähdään suorana internetlähetyksenä MM-kisasivuilla.

Suomen päävalmentaja Jarkko Rantala kertoo, että otteluun lähdetään peluuttamaan joukkuetta leveällä rintamalla.
- Lähdetään pelaamaan rennosti eikä ruveta miettimään taktiikkaa liikaa. Pojat osaavat kyllä pelata joten tarvitsee vain uskaltaa tehdä kentällä niitä asioita jotka osaa. Torjuntavastuun ensimmäisessä ottelussa saa Joni Järviö.

Sveitsi oli edellisissä kisoissa 2009 Turussa pronssilla Suomen sijoittuessa hopealle. Edellisen MM-turnauksen jälkeen Suomen ja Sveitsin U19-maajoukkueet ovat kohdanneet kahdesti, ja voitot ovat 1-1. Syksyllä 2009 Brnossa Sveitsi oli parempi maalein 5-3, viime marraskuun neljän maan turnauksessa Espoossa oli Suomen vuoro voittaa tuloksella 6-2.

Suomen aloituskokoonpano Sveitsiä vastaan:
1. Sylvester Raikamo - Matias Kaartinen - Sami Johansson, Nico Salo - Juuso Pietilä
2. Tuomas Iiskola - Miikka Sokka - Aaron Fagerholm, Krister Savonen - Tino Salminen
3. Niko Mäkelä - Samuli Hulkkonen - Niko Lehtonen, Kaapo Savinainen - Markus Lehtivuori.

Vaihdossa aloittavat maalivahti Tomi Aaltonen sekä hyökkääjät Miko Kailiala, Petri Rantala ja Ville Turula.

Alkusarjassa Suomen nuoret kohtaavat Sveitsin ohella Norjan ja Slovakian. Lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee välieriin, jotka ovat vuorossa perjantaina. Turnaus huipentuu lauantaina 7.5. pelattaviin mitaliotteluihin. Maksimissaan Suomen joukkue pelaa viisi ottelua viiden päivän sisään.

Suomen ottelut (Suomen aikaa)
Tiistai 3.5.

klo 17:15 Sveitsi - Suomi

Keskiviikko 4.5.
klo 11:45 Norja - Suomi

Torstai 5.5.
klo 17:15 Norja - Sveitsi

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle