Suomen nuoret puhtaalla pelillä MM-lohkovoittoon

Suomi päätti salibandyn U19-poikien MM-turnauksen alkusarjan voittoon kun Slovakia taipui Saksan Weissenfelsissa lukemin 8-4 (1-1, 2-2, 5-1). Suomi voitti oman lohkonsa ja kohtaa perjantain välierässä toisen lohkon kakkosen Tshekin. Toinen välieräpari on Ruotsi - Sveitsi.

Suomi hallitsi iltapäivän Slovakia-ottelua alusta asti muttei kyennyt murtamaan vastustajan aktiivista puolustusta rakennetuilla hyökkäyksillä. Avausmaalin iski Niko Lehtonen, joka katkaisi keskialueella vastustajan syötön ja ajoi keskeltä sisään sijoittamaan pallon yläkulmaan. Tauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta myös Slovakian onnistuttua maalinteossa.
Toiseen erään Suomi lisäsi vauhtia ja onnistuikin nousemaan kahden maalin johtoon vahvalla maalineduspelaamisella. Ensin Aaron Fagerholm ja sitten Markus Lehtivuori nosti irtopallon lähietäisyydeltä ohi Slovakian maalivahti Dominik Turekin.
Tauolle saakka Suomen etumatka ei kuitenkaan kantanut kun Slovakia tuli taas tasoihin kahdella kaukolaukauksella. Lukas Rezaninan veto pomppasi ylärimasta juuri ja juuri yli maaliviivan, ja Norbert Ondrasikin kuti päätyi verkkoon Suomen maalille pelin puolivälissä vaihdetun Joni Järviön käsien kautta.

Kolmanteen erään Suomi heitti kaukaloon kaksi erää levänneitä parhaita pistemiehiään, ja tulosta tuli heti kun Sylvester Raikamo kiskaisi Suomen ylivoimalla johtoon Matias Kaartisen syötöstä. Kaartinen syötti myös Sami Johanssonin 6-4-maalin, ja Suomen päästyä uudelleen ylivoimalle iski taas Raikamo.
Tuomas Iiskola teki vielä alivoimalla Suomen seitsemännen osuman, ja Slovakian kavennettua ylivoimalla Miikka Sokka tälläsi loppunumerot vain kahdeksan sekuntia ennen ottelun loppua. Juuri summerin parkaistessa räpsähti vielä yksi Tuomas Iiskolan lähettämä pallo Slovakian verkkoon, mutta erotuomarit katsoivat peliajan jo umpeutuneen.

- Vähän oli jo huominen välierä mielessä ja huiluutettiin ykkösäijiä, Suomen kapteenina puolustanut Nico Salo myönsi.
- Pitkään oli nihkeätä ja syötöt menivät minne sattui mutta onneksi lopussa päästiin vauhtiin ja voitettiin. Varmaan kaikki luulivat että päästäisiin helpommalla, ja se osaltaan teki pelistä aluksi tiukan. Vastustajalla oli kova tunne päällä ja näyttivät nauttivan tästäkin tuloksesta.
Salon mukaan odotettua tiukempi peli ei kuitenkaan syönyt voimia huomisesta välierästä.
- Ei ollut fyysisesti liian rankka peli ja tarkoitus olikin säästellä vähän voimia kun lohkovoitto oli jo varmistettu.

Suomen päävalmentaja Jarkko Rantala oli tyytyväinen pelin kulkuun.
- Harjoiteltiin juuri ne asiat mitkä tänään pitikin ja osa pelaajista pääsi vähän vähemmällä bensalla. Vaikka jouduttiin kuluttamaan jonkin verran energiaa niin on hyvä ettei tullut tähän väliin liian helppoa peliä kun huomenna pitää kumminkin mennä taas kovaa. Slovakia juhli tulosta villisti, sillä näin pienet tappiolukemat varmistivat sille lohkon kolmossijan ennen Norjaa.
- Parista hienosta ohjurimaalista huolimatta vastustaja ei älyttömästi maalipaikkoja luonut mutta puolusti erinomaisesti. He tulivat kovalla sykkeellä ja tunnetilalla ja pelasivat kaksinkamppailut
aggressiivisesti, Latviaan ja Norjaan verrattuna kova joukkue. Tuolla pelitavalla he väistämättä väsyivät, ja se näkyi jo mennessämme 3-1-johtoon. Sen jälkeen tulleet kaksi maalia heille kantoivat kuitenkin tunnejoukkuetta vielä jonkin matkaa, päävalmentaja Rantala näki.

Salibandya, Weissenfels, Saksa
U19-poikien MM-turnaus
Suomi - Slovakia 8-4 (1-1, 2-2, 5-1)

1. erä: 8.56 Niko Lehtonen 1-0, 15.15 Lukas Rezanina (Norbert Ondrasik) 1-1.
2. erä: 20.40 Aaron Fagerholm (Miikka Sokka) 2-1, 28.54 Markus Lehtivuori (Nico Salo) 3-1, 34.03 Rezanina (Matus Vasicek) 3-2, 37.33 Norbert Ondrasik (Rezanina) 3-3.
3. erä: 44.28 Sylvester Raikamo (Matias Kaartinen) 4-3, 46.21 Sami Johansson (Kaartinen) 5-3, 48.44 Raikamo (Tuomas Iiskola) 6-3 yv, 56.15 Iiskola (Johansson) 7-3 av, 59.22 Pavol Lim (Rezanina) 7-4 yv, 59.52 Sokka (Iiskola) 8-4.