Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi eteni nuorten MM-finaaliin voitettuaan välierässä Tshekin

 
Suomi eteni nuorten MM-finaaliin voitettuaan välierässä Tshekin

Suomen nuorten salibandymaajoukkue selviytyi Saksan Weissenfelsissa ikäluokan MM-finaaliin kaatamalla välierässä Tshekin 8-6 (2-2, 2-4, 4-0).  Suomen ja Ruotsin välinen loppuottelu alkaa lauantaina klo 20 Suomen aikaa, ja se nähdään suorana verkossa.

Suomi sai välierään unelma-alun kun Tshekki otti heti jäähyn ja Tuomas Iiskola linkosi alimman miehen paikalta johtomaalin Miikka Sokan peittäessä maalivahdin näkyvyyden.  Sylvester Raikamo teki onnistuneen karvauksen jatkoksi 2-0, mutta erän loppu oli vastustajan, joka ensin kavensi ja iski sitten ylivoimalla pelin tasoihin. Juuri taukosummerin soidessa pallo oli kolmannenkin kerran Suomen verkossa, mutta pienen neuvottelun jälkeen ruotsalaiset erotuomarit katsoivat peliajan ehtineen jo päättyä.

Suomen vaikeudet jatkuivat toisessa erässä Tshekin karatessa johtoon. Sylvester Raikamo ja Matias Kaartinen juonivat kertaalleen vapaalyöntikuviosta tasoituksen, mutta sitten iski kahdesti Tshekki. Vielä Juuso Pietilän Miko Kailialan maalin takaa pohjustaman kavennuksen jälkeen vastustaja onnistui, joten toisella tauolla eroa oli kaksi maalia.

Suomi onnistui maalinteossa heti päätöserän alkupuolella ennen kuin paineet ehtivät kasvaa liiaksi. Miikka Sokka kavensi jo kolmannella minuutilla, ja kaksi minuuttia myöhemmin Miko Kailiala nosti maalin kulmalta kakkospallosta tasoituksen. Tshekki pääsi yrittämään vielä ylivoimalla Tino Salmisen saatua helpohkosti estämisjäähyn, mutta Suomi kesti puolustaja Nico Salon peitettyä Tshekin ykköspyssy Jan Natovilta laukaisuyrityksen toisensa jälkeen.
Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän puolivälissä: Tuomas Iiskola kiskaisi voittomaalin ja kolme minuuttia myöhemmin sama mies laukoi Miko Kailialan tarjoilusta eron jo kahteen. Iiskola on 10 maalillaan Suomen tehokkain pelaaja turnauksessa.
Johtoasemassa Suomi piti kylmäpäisesti palloa itsellään eikä Tshekki päässyt myllyttämään kuin hetkellisesti.

- Alettiinkohan taas luulla liikoja kun saatiin niin helposti kahden maalin johto, Suomen kapteeni Nico Salo mietti ottelun jälkeen.
- Tshekki sai sitten pari maalia ja karkasi johtoon. He pelasivat kyllä toisessa erässä erittäin hyvin ja voittivat tilanteita. Toisella tauolla kuitenkin päätettiin kopissa että nyt aletaan pelata ja näytetään mitä oikeasti osataan.

- Tunnetila ei varmasti ollut oikea tähän peliin ennen kuin kolmannessa erässä, Suomen päävalmentaja Jarkko Rantala arvioi.
- Liian helppo 2-0 alkuun, ja sitten alettiin hukata palloja keskialueella. Kolmannessa erässä kuitenkin alkoi mielestäni näkyä, että me olimme pelanneet koko ajan leveämmällä materiaalilla ja avainpelaajiaan kuormittanut Tshekki alkoi väsyä.
Päävalmentaja näki nousun merkkejä jo toisen erän lopulla, vaikka Tshekki tekikin siihen kohtaan vielä maaleja kasvattaen johtoaan.
- Saatiin jo siinä kohdin kaverin pakkaa sekaisin ja maalipaikkoja, joten oli hyvä mennä tauolla koppiin kertomaan, että kannattaa rakentaa omat paikat pelaamalla syvälle eikä yrittää ratkaisuja keskialueelta. Kolmanteen erään terävöitettiin karvausta ja tehtiin kolmosketjuun pieniä muutoksia. Liikkuvat j ulottuvat Samuli Hulkkonen ja Aaron Fagerholm laidoilla ja jykevä vahva Markus Lehtivuori keskellä takasivat, että vastustajan pakkien ei varmasti ollut mukava pelata heitä vastaan.

Salibandya, Weissenfels, Saksa
U19-poikien MM-turnaus
Välierät
Suomi - Tshekki 8-6 (2-2, 2-4,4-0)

1. erä: 0.42 Tuomas Iiskola (Sylvester Raikamo) 1-0 yv, 7.13 Raikamo (Ville Turula) 2-0, 16.30 Jan Natov (Jan Marvanek) 2-1, 19.31 Lukas Hajek (Lukas Veltsmid) 2-2 yv.
2. erä: 21.54 Marek Vavra (Veltsmid) 2-3, 28.30 Raikamo (Kaartinen) 3-3, 31.53 Tom Ondrucek (Patrik Doza) 3-4, 32.24 David Zdarsky (Natov) 3-5, 35.56 Juuso Pietilä (Miko Kailiala) 4-5, 38.16 Doza (Vavra) 4-6.
3. erä: 42.45 Miikka Sokka (Iiskola) 5-6, 44.41 Kailiala 6-6, 49.01 Iiskola 7-6, 51.51 Iiskola (Kailiala) 8-6.

Torjunnat:
Tomi Aaltonen Suomi 8+7+7=22,
Filip Kejik Tshekki 3+8+13=23.

Jäähyt: Suomi 2x2 min, Tshekki 2 min.

Erotuomarit: Glenn Boström ja Sven Hammerin, Ruotsi.

Yleisöä: 703.

Suomen parhaana palkittiin Krister Savonen.

Ruotsi - Sveitsi 8-5 (3-1, 2-1, 3-3)

Loppuottelu: La 7.5. klo 20.00 Suomen aikaa Suomi - Ruotsi
Pronssiottelu: La 7.5. klo 17.00 Suomen aikaa Tshekki - Sveitsi

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle