Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

U16: Kohtaa kaksoismaaottelussa Valko-Venäjän

 
U16: Kohtaa kaksoismaaottelussa Valko-Venäjän

Suomen alle 16-vuotiaiden (1.1995) maajoukkue matkustaa tänään Valko-Venäjälle, jossa se pelaa kaksoismaaottelun isäntämaata vastaan keskiviikkona ja perjantaina.

Matka kohti EM-karsintaa jatkuu

U16-ikäluokka aloittaa EM-karsintansa 24. lokakuuta Portugalissa. Sitä ennen on luvassa neljä kansainvälistä ottelutapahtumaa, joista ensimmäisenä on nyt vuorossa kaksi ottelua Valko-Venäjää vastaan.

- Valmistautuminen ja taival kohti syksyn EM-karsintoja jatkuu. Olemme olleet yhdessä maaottelujen merkeissä viimeksi maaliskuussa. Pelaajakatsastus ja pelin kehittäminen jatkuvat, kertoo päävalmentaja Ilkka Mäkelä.

Alla on kansainvälinen turnaus Belgiasta, jossa otteluita kertyi kolme sekä yksittäinen ottelu englantilaista joukkuetta vastaa Eerikkilästä. Kokoonpano on nuorelle ikäluokalle tyypillisesti jälleen muuttunut hieman.

- Muutamia totaalisen uusia kasvoja, kuten Hampus Holmgren, Matias Pyysalo sekä Markus Rautio. Ainut vuonna 1996 syntynyt on Olli Pirinen.

- Kolme mahdollisesti avainpelaajiin lukeutuvaa jäi pois. Joel Mero ja Youness Rahimi ovat jo pelanneet vuotta vanhemmissa säännöllisesti. Simon Skrabb jää pelaamaan liigapelejä ja olikin jo ensimmäisellä kierroksella avauksessa. Skrabb osoitti Belgian turnauksessa olevansa tässä ikäluokassa selkeästi avainpelaajia, Mäkelä kehuu.

Myös voittaminen on tärkeää

Mäkelä uskoo Valko-Venäjän olevan Suomelle sopiva vastus.

- Valko-Venäjä on yleensä ollut rankingissa jotakuinkin samoilla sijoilla kuin Suomi. Pelin kehittämisen ohella yritämme ehdottomasti saada myös tulosta. Se on osa peliä, että oppii voittamaan. Päällimmäisenä on oman pelitavan sisäistäminen ja edelleen kehittäminen. Kenelläkään ei ole vyöllä hirveästi maaotteluita, joten ilman muuta tämä on myös kansainvälisen kokemuksen hankkimista.

Pelilliset teesit ovat selkeät ja niiden kehittäminen turnauksen tärkein asia.

- Painotamme teemojamme, kuten tilanteiden vaihdon tehostamista ja pelin avaamisen varmuutta, jossa meillä oli Belgiassa ehkä eniten ongelmia. Kehittävää on aina myös pelin tasapainoisuudessa. Pitää pystyä lähtemään nopeasti hyökkäyksiin sekä reagoida pallonmenetyksiin tehokkaasti.

Joukkue lähtee matkaa täysilukuisina hyvän viikonlopun jälkeen.

- Suurin osa pelaajista pelasi hyviä minuutteja viikonlopun aikana, eikä mitään loukkaantumisia ole sattunut. Tuntuman pitäisi olla hyvä, Mäkelä toteaa tyytyväisenä.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle