Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon tiimin Folger lähtee Le Mansiin MM-kolmosena

 
Ajon tiimin Folger lähtee Le Mansiin MM-kolmosena

Aki Ajon johtaman suomalaistiimi Ajo Motorsportin asetelmat ovat  otolliset, kun MotoGP-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Le Mansin Bugatti-radalla Ranskassa.
Red Bull Ajo Motorsportin saksalainen Aprilia-kuljettaja Jonas Folger siirtyy Ranskaan 125-kuutioisten luokan MM-kolmosena.
Kotikisaansa valmistautuvalla Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalaisella Johann Zarcolla on pisteitä plakkarissaan saman verran, mutta Folgerin toinen sija Jerezissä on tuonut hänelle etulyöntiaseman. Zarco on puolestaan ajanut Derbi-pyörällään kahdessa viimeisessä kisassa molemmissa kolmanneksi.
- Olen todella iloinen siitä, miten kausi on käynnistynyt. Nyt pitää vain jatkaa kovaa työntekoa ja löytää vielä lisää vauhtia asemien säilyttämiseksi, sanoo 17-vuotias Folger.

Ajotyyliä pitää yhä kehittää

Ajoittain jopa turhankin aggressiivisesti etenevän Folgerin ajotyyli kaipaa edelleen kehittämistä, mitä tallipäällikkö Ajokin painottaa.
- Pyrin koko ajan parantamaan ajamistani. Se tuntuu välillä vaikealta, mutta sen kanssa on tehtävä vain kärsivällisesti töitä. Tiimini työskentelytavasta on minulle iso apu siihen. Työskentelytapa on positiivisessa mielessä paljonkin erilainen aiempaan verrattuna, luonnehtii Folger.
- Ajon tiimissä on paljon kokenutta henkilökuntaa ja kommunikointi sujuu hienosti. Aki pitää koko ajan huolen siitä, että kaikki sujuu siten, kuten on suunniteltukin.
Folger on nopea ja nöyrä oppimaan, kun niikseen tulee.
- Opin kuljettajana jokaisesta GP-viikonvaihteesta lisää. Minun on opittava antamaan myös tiimilleni yhä enemmän informaatiota ja kehittää ajamistani sekä pyörääni sitä kautta. Tavoitteeni on aina vähintään podiumilla, vakuuttaa Folger.

Vauhti nousussa Terolin takana

Espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol on käynnistänyt kauden todella väkevästi. Hän häärää voittamattomana ja maksimipistein piikkiluokan kärjessä.
- Taso tässä luokassa on korkealla. Terol on ollut askeleen edellä muita, mutta pitää muistaa, että meneillään on sittenkin vasta alkukausi. Muut parantavat koko ajan vauhtiaan. Minun pitää pyrkiä pitämään huolta siitä, että onnistun siinä vielä muita paremmin, muotoilee Folger määrätietoisesti.
Folgerilla on hyviä muistoja Le Mansista, jossa hän ajoi vuonna 2009 ensimmäisen podiumsijoituksensa. Folger sijoittui silloin toiseksi vasta kymmenennessä MM-osakilpailuissaan. Sunnuntaina hänellä on vuorossa 41. GP-startti.
MM-kärki Terolille tulee puolestaan sata starttia täyteen Ranskassa. Terol on ajanut viime kausi mukaan luettuna jo 12 kertaa peräkkäin podiumille.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle