Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kunnari kaipasi maajoukkuetta

 
Kunnari kaipasi maajoukkuetta

Välikesä teki hyvää Turkissa talvehtineelle taiturille

Lentopallomaajoukkueen avainpelaajiin jo vuosia kuuluneen Olli Kunnarin akku on ladattu maajoukkuekesään 2011. Välivuosi maajoukkueesta ruokki intoa Suomi-paitaan palaamiseen täksi kesäksi ja 29-vuotias Kunnari uhkuu nyt intoa maailmanliigan kynnyksellä.

- Palaan maajoukkueeseen todella hyvillä fiiliksillä. Välivuosi ja uusi päävalmentaja ovat varmasti tärkeitä asioita, mutta kaikkiaan huomasin kaipaavani näitä ympyröitä. On taas hienoa pelata kotimaassa. Kyllä näistä tulevista peleistä nauttii suuresti, Kunnari mietiskelee paluunsa syitä Kuortaneen maajoukkueleirillä iltapalan jälkeen sohvalla nojaillen.

Puolan lopputurnaus on hieno tavoite

Samaiset Kuortanen urheiluopiston maisemat, ja erityisesti palloiluhalli, ovat tulleet Kunnarille tutuiksi jo usean vuoden ajan. Silti ammattilainen kaipaa aina takaisin työn tekemisen alkulähteille.

Maailmanliiga ja erityisesti himo sen lopputurnaukseen pääsemisestä oli tärkeä motivaattori nykyisellään sastamalaisen yleispelaajan paluulle maajoukkueeseen täksi kesäksi.

- Kyllä Puolassa järjestettävä finaaliturnaus oli suuri tekijä. Se on hyvin realistinen tavoite, kun pelaamme lohkopelit omalla parhaalla tasollamme. Toki tavoite on kova, mutta niin pitää ollakin. Tiedän, että Puolassa (Gdansk) olisi edessä mahtava turnaus, itsekin yhden kauden maassa pelannut Kunnari toteaa.

Castellani tuo uutta

Kunnari kuului käytännössä koko Mauro Berruton päävalmentajakauden maajoukkueen tukirankoihin. Nyt erinomainen vastaanottaja ja teknisesti taidokas hyökkääjä on luomassa uutta alkua Daniel Castellanin valmennuskaudelle.

-Tapasin Danielin muutaman kerran Turkissa, kun molemmat siellä talvehdimme. Näin hänen seuralleen (Fenerbahce) vetämiä treenejä ja pelejä. Huomasin hänen ottavan pelaajat yksilöinä huomioon ja pelillisiäkin muutoksia on luvassa, Kunnari analysoi ensimmäisen leiriviikon jälkeen.

Turkissa mielenkiintoista

Kunnari päätti juuri ennen Kuortaneelle siirtymistään jo seitsemännen perättäisen kautensa ulkomailla. Tällä kertaa hän pelasi Turkissa yhdessä maajoukkuehakkuri Mikko Oivasen kanssa istanbulilaisessa IBB:ssä.

- Sanotaanko, että kausi tarjosi paljon uusia kokemuksia lentopallon parissa. Paljon hyvää ja jotakin huonoakin, Kunnari pyörittelee.

Heikkoihin asioihin kuului joukkueen valmennus, vaikka Kunnari ei halua lähteä asian kanssa "herkuttelemaankaan".

- Sarja on kovatasoinen, jossa on paljon erinomaisia ulkolaispelaajia. Varsinkin kuusi kärkijoukkuetta ovat todella hyviä, Kunnari toteaa.

Sarjan tähtiin suomalaiskaksikon ohessa kuuluivat mm. kolumbialainen kumiukko Libertman Agamez, serbihakkuri Ivan Miljkovic sekä kuubalainen Leonell Marshall.

IBB ei omia faneja omaa käytännössä lainkaan, joten katsomoissa oli sarjakauden aikana tyhjää.

- Jotenkin seura on turkkilaisille epäsympaattinen, eikä herätä oikein mitään tunteita. Meillä oli kotipeleissä ehkä noin sata katsojaa keskimäärin. Kyllä se vaikutti omaan fiilikseen. Vähän kun olisi treenipelejä pelaillut. Peleihin ei edes ollut pääsymaksua, Kunnari kertoo.

Ei mestaruuksia triplatoiveista huolimatta

Raha oli tietysti iso motivaatiotekijä, saihan mies nyt suurimman tilipussin urallaan. Silti myös Turkki maana oli mukava yllätys ja jatkokin siellä olisi mahdollista. Toki ykkösvaihtoehdot löytyvät muualta.

- Aika iso kaupunki Istanbul on. Ei Tyrvään ruuhkat enää oikein pelota sen jälkeen, Kunnari naureskelee kotiseutunsa rauhallisuutta samalla kehaisten.

Seura lähti kauteen suurin toivein tavoitellen maan mestaruuta, cupmestaruutta sekä Challenge cupin voitto. Tuloksena oli pronssit ja kaksi puolivälieräpaikkaa.

- Alkuun otimme peräti 12 voittoa putkeen, mutta sitten kelkka kääntyi. Toki väliin tuli hyviäkin pelejä, mutta sitten taas hävisimme selkeästi heikommille joukkueille, Kunnari muistelee.

Olli Kunnari
Synt. 2.2.1982 Alahärmässä
Pituus 196 cm
A-maaotteluita 151
SM-liigassa 133 ottelua

Suomen mestari 2004
SM-pronssia 2003
Ranskan pronssia 2007, 2008
Ranskan cup 2008
Puolan cup-hopea 2009
Kreikan mestaruus 2010
Kreikan cup-hopea 2010
SM-liigan paras pelaaja 2004
SM-liigan tähdistössä 2004
Ranskan liigan tähdistössä 2008

1. A-maaottelu 23.7.2002 Suomi-Tunisia
Maailmanliigaa 38 ottelua (2006-2009)
EM-kisat 2007, 2009

Seurat:
Juniorina Alahärmän Kisa
1999-2000 Kauhawan Wisa (1-s)
1999-2000 Varalan Urheiluopisto (1-s)
2000-2002 VaLePa
2002-2004 Pielaveden Sampo
2004-2006 Beauvais Oise (Ranska)
2006-2008 AS Cannes (Ranska)
2008-2009 AZS Olsztyn (Puola)
2009-2010 Olympiakos SC (Kreikka)
2010-2011 IBB istanbul (Turkki)

Lentopalloliiton (Toni Flink) tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle