Ajon tiimin Vazquez kolmas Le Mansissa

Suomalaistalli Ajo Motorsportin podiumtahti jatkui 125-kuutioisten luokan kauden neljännessä MM-osakilpailussa Le Mansin radalla Ranskassa.
Aki Ajon johtamien tiimien kuljettajista kovimpaan suoritukseen ylsi tällä kertaa Avant-AirAsia-Ajon espanjalainen Derbi-kuljettaja Efren Vazquez, joka kiirehti kolmanneksi. Vazquez nousi ensimmäisen kerran palkintokorokkeelle tällä kaudella.
- Olen erittäin tyytyväinen tähän sijoitukseen. Tämä oli ajoittain vaikea viikonloppu, mutta teimme tiimini kanssa hyvää työtä ja tässä on palkinto siitä, iloitsi Vazquez.
Kolmannesta starttirivistä liikkeelle lähtenyt Vazquez otti näyttävällä ohituksella kolmannen sijan haltuunsa, kun kisasta oli jäljellä kuusi kierrosta. Hän varmisteli sijoitustaan ajamalla sen jälkeen vielä kilpailun nopeimman kierroksensa.
- Vazquez ajoi järkevän kisan. Olemme löytäneet yhteisen sävelen työskentelytavassamme. Hänellä olisi saattanut olla mahdollisuudet vieläkin kovempaan sijoitukseen vähän paremman lähdön myötä, totesi tallipäällikkö Ajo.

Zarco ja Folger kuuden sakissa

Ajon kuljettajien panos oli kaiken kaikkiaan vahva. Vazquezin tiimikaveri Johann Zarco ajoi kotikisassaan viidenneksi ja Red Bull Ajo Motorsportin saksalainen Aprilia-kuljettaja Jonas Folger kuudenneksi.
- Zarco epäonnistui lähdössä. Folgerilta puolestaan takarengas alkoi olla loppu. Hän pystyi kuitenkin kehittämään tämän viikonvaihteen aikana ajotyyliään, mikä on hyvä merkki jatkoa ajatellen. Olen tyytyväinen hänen suoritukseensa, sanoi Ajo.
 Folgerin tiimikaveri, britti Danny Kent löytyi 17:nneltä ja Avant-AirAsia-Ajon malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin 19. sijalta.
- Huimasti kehittynyt Khairuddin oli tosi hyvä aika-ajossa (13:s), mutta kisa ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Lähtö oli huono, eikä hän löytänyt kunnollista ajorytmiä, jolloin kavereita lappasi ohi, kommentoi Ajo.

Hyvät asetelmat MM-pisteissä

Tasaisen vahvaa ja vauhdikasta kautta ajava Zarco nousi kotiyleisönsä edessä MM-pisteissä kolmanneksi. Folger ja Vazquez tulevat heti seuraavilla sijoilla.
MM-sarjaa johtaa edelleen vakuuttavasti espanjalainen Nicolas Terol, jonka kolmen GP:n mittainen voittoputki tosin napsahti poikki Ranskassa.
Piikkiluokan yllätysvoittajaksi ajoi 16-vuotias Maveric Vinales, joka ohitti kokeneen maanmiehensä Terolin kylmähermoisesti viimeisessä mutkassa.
Maalissa eroa oli 48 tuhannesosaa vasta neljännen MM-osakilpailunsa ajaneen Vinalesin hyväksi. Vazquez jäi jo hyvissä ajoin omille teilleen lähteneestä kärkikaksikosta reilut kuusi sekuntia.
MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 5. kesäkuuta Montmelon radalla Barcelonassa.