Suomi jätti Ruotsin nuolemaan näppejään finaalissa.

Suomi näytöstyyliin maailmanmestariksi

Suomalaiskannattajille tarjottiin sunnuntai-illan ratoksi makeaa. Suomen pitkä odotus katkesi kuudentoista vuoden jälkeen. Jääkiekkohistoriamme toinen maailmanmestaruus varmistui selvin 6-1 numeroin. Vuoden 2011 finaalissa Ruotsi kaatui Suomen erinomaisen päätöserän jälkeen helposti.

Ruotsi onnistui siirtymään onnekkaasti ottelussa toisessa erässä 1-0 johtoon Magnus Pääjärvi-Svenssonin maalilla. Suomen kuitti tuli vielä toisen erän aikana, kun Jarkko Immonen pääsi iskemään tasoituksen ylivoimalla vain seitsemän sekuntia ennen toisen erän päättymistä.

Kolmannessa erässä ottelu ratkesi Suomen kahteen nopeaan maaliin. Vain 46 sekuntia eroitti Petteri Nokelaisen ja Niko Kapasen maalit toisistaan. Ruotsin kiri tyrehtyi lopullisesti erinomaisesti torjuneeseen Petri Vehaseen. Vehanen torjui ottelussa kaikkiaan 32 kertaa. Suomen voittolukemia kaunistelivat lopussa vielä Janne Pesonen, Mika Pyörälä ja Antti Pihlström. Suomen parhaaksi finaalissa valittiin kapteeni Mikko Koivu.

Kisojen All-Stars kentälliseen suomalaisista valittiin Jarkko Immonen. Immonen voitti samalla myös kisojen pistepörssin neljäntenä suomalaisena.