Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten maajoukkue toistamiseen voittoon Tanskasta

 
Naisten maajoukkue toistamiseen voittoon Tanskasta

Suomen naisten koripallomaajoukkueen valmistautuminen kesäkuun EM-karsintoihin jatkui voitokkaana joukkueen hakiessa sunnuntaina Tikkurilassa toisen perättäisen voittonsa Tanskasta. Ottelu oli lähes toisinto lauantaisesta Suomen onnistuessa karistamaan tanskalaiset kannoiltaan aina rutiinitasolla pelatessaan. Suomi vei ottelun suurinumeroisesti 90-60 (43-29).

Lauantain ottelun tapaan Tanska oli myös sunnuntaina pelkkä vastaantulija niillä hetkillä, kun Suomi onnistui pelaamaan rutiinitasollaan. Sunnuntaina Tanska onnistui tosin roikkumaan Suomen kannoilla runsaat kuusi minuuttia ennen tipahtamistaan 12 pisteen takaa-ajoasemaan. Toinen ero oli päätösjakson pelaaminen; siinä, missä lauantain ottelussa Suomen intensiteetti laski loppua kohden, sunnuntaina Suomen puolustuspään pelaaminen päin vastoin terävöityi viimeisten minuuttien aikana.

- Ennen viimeisen jakson alkua sovittiin, että otetaan kaikki irti niistä peliminuuteista, mitä päästään pelaamaan. Pelaajat tekivät työtä käskettyä ja viimeiseen minuuttiin tehtiinkin kahdeksan pistettä, huomautti Suomen päävalmentaja Tommi Koskinen tyytyväisenä.

Koskinen peluutti taas koko neljäntoista pelaajan rinkiään tasaisesti, mutta vältti lauantain ottelun kaltaista vaihtorulettia. Onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla: Tiina Sten (14/4/2 blokkia) ja Taru Tuukkanen (13/5) upottivat lähietäisyydeltä hyvin tarkkuuksin, Dionne Pounds (10/0/5 syöttöä/3 riistoa) pääsi irti kolmannella jaksolla ja Minna Sten (7/5) säkitti hyppyheittoaan ennen puoliaikaa.

- Vaihtoruletti sekoitti eilen peliämme hieman, josta syystä tahdoin tänään antaa pelaajille vähän enemmän aikaa vertyä. Oikeastaan kaikki kentällä käyneet pelaajat onnistuivat edes hetkittäin, Koskinen pohti.

- Eilisen peli meni vielä totuttelun merkeissä. Tanska pelasi molemmat pelit todella aggressiivisesti ja päällekäyvästi, ja se aiheutti meille välillä ongelmia. Tänään pystyimme jo kuitenkin vastaamaan Tanskan kovuuteen selvästi paremmin, mietti viikonlopun käänteitä Minna Sten.

Joukkueen uudet kasvot olivat jälleen hyvässä pelivireessä. Lauantaina hivenen arastellut North Carolina Tar Heelsin Krista Gross (11/4/3 riistoa) käytti fysiikkaansa tehokkaasti hyödykseen myös hyökkäyspäässä ja 1993 syntyneet Evita Iiskola (6/1) ja Anette Juvonen (5/0) osoittivat olevansa kypsiä naisten peleihin. Myös viime kauden Ruotsissa pelannut Henna Koponen (3/2) tuurasi korin alla hyvin Tuukkasta ja Stenin siskoksia.

Seuraavaksi vastassa Portugali
 
Tuloksellisesti Suomen viikonloppu oli kahden murskavoiton valossa täysosuma. Viime vuosina kansainvälisistä maajoukkuepeleistä sivussa ollut Tanska kävi hyvästä avausvastustajasta, mutta panokset kovenevat ensi viikonloppuna, kun vastaan asettuu Portugali.

- Tärkeä opetus meidän pelaajillemme näistä kahdesta ottelusta oli se, että sulkupeliä ei voi jättää huomioimatta. Tanska otti tänäänkin 16 levypalloa selkeästi pienemmällä joukkueella. Kesäkuun EM-karsintamatseissa me olemme oletusarvoisesti aina pienempi joukkue kuin vastustaja, ja siksi meidän on kompensoitava tilannetta hakemalla itse irtopallovoitot ja taistelupallot itsellemme, Koskinen teroitti.

Joukkueensa yleisilmettä viikonlopun peleissä Koskinen luonnehti hyväksi.

- Meillä on joukkueessa kokemusta sekä nuoruutta ja ihan mukavasti leveyttä. Vielä kun esimerkiksi Krista Gross pääsee entistä paremmin sisään joukkueeseen ja uskaltaa käyttää fysiikkaansa entistä paremmin hyväksi, hyvä tulee.

Suomi jatkaa maaotteluitaan 21.-22. toukokuuta Tikkurilassa Portugalia vastaan, jonka jälkeen edessä on neljän joukkueen huipputurnaus Liettuassa ennen 3.-8. kesäkuuta Unkarissa pelattavia EM-karsintoja.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle