Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Yleisurheilun Ruotsi-ottelu toimii EM-testikisana

 
Yleisurheilun Ruotsi-ottelu toimii EM-testikisana


SUOMI-RUOTSI-MAAOTTELU TESTAA HELSINGIN EM-KILPAILUJEN JÄRJESTELYJÄ

9.-10.9.2011 Helsingin Olympiastadionilla järjestettävä Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelu saa tänä vuonna erikoismerkityksen, kun tapahtuma toimii vuoden 2012 yleisurheilun EM-kilpailujen testikisana. Helsingin isännöimien EM-kilpailujen valmistelut ovat täydessä käynnissä, ja maaottelu on kisajärjestäjille tärkeä välitavoite kohti kotikisoja.

- Euroopan yleisurheiluliiton ja kisajärjestäjien sopimukseen kuuluu, että järjestelyjen keskeisiä asioita testataan merkittävässä kilpailutapahtumassa. Maaottelu on tähän erinomainen tilaisuus, kertoo Helsingin EM-kilpailujen pääsihteeri Esa Honkalehto.

Testikilpailussa kokeillaan lukuisia yksityiskohtia toimitsijoiden, urheilijoiden, median ja yleisönkin kannalta. Erityisesti maaottelussa testataan tapahtumaohjauksen kokonaisuutta. Siihen sisältyvät mm. äänentoisto, kuulutus, kukitusseremoniat sekä urheilijoiden liikkuminen harjoituskentältä kilpailupaikoille ja sieltä edelleen median haastateltavaksi.

Maaottelussa testataan myös Stadionin soveltuvuutta erilaisiin nykyaikaisen televisioinnin ja yleisöpalveluiden vaatimiin toimintoihin. Osa EM-kilpailuihin suunnitelluista väliaikaisrakenteista mallinnetaan maaottelussa, ja mm. television haastattelupisteet, kamerapaikat ja osa mediakatsomoa rakennetaan maaottelussa EM-suunnitelmien pohjalta.

Viimeinen maaottelu Suomessa kolmeen vuoteen

Vuoden 2012 EM-kilpailujen vuoksi maaottelun järjestelyvuoroja on vaihdettu niin, että maaottelu kilpaillaan nyt toisena vuonna peräkkäin Helsingissä.

- Ensi syksynä järjestelyvastuu siirtyy kahdeksi vuodeksi Ruotsiin, mikä tarkoittaa sitä, että tänä vuonna yleisöllä on viimeinen mahdollisuus kolmeen vuoteen kokea huikea maaottelutunnelma Olympiastadionilla, kertoo SUL:n toimitusjohtaja Kari Saarinen.

Maaottelun lipunmyynti käynnistyy 17.5. Tapahtumaan odotetaan kahtena päivänä noin 60 000 katsojaa.

SUL:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle