Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kaksi virolaisjoukkuetta lentopallon naisten liigaan

 
Kaksi virolaisjoukkuetta lentopallon naisten liigaan

Kaksi virolaisjoukkuetta on tulossa mukaan lentopallon naisten Mestaruusliigaan ensi kaudella. Virolaiset osallistuvat runkosarjan kahdelle ensimmäiselle kierrokselle, jonka jälkeen pelataan kuuden parhaan joukkueen lopputurnaus, jossa ainakin yksi joukkue on Virosta. Sen jälkeen Mestaruusliigassa pelataan runkosarjan kolmas kierros ja pudotuspelit normaalisti vain suomalaisjoukkueiden kesken.

Virolaisia vastaan pelatut ottelut lasketaan mukaan Mestaruusliigan sarjataulukkoon aivan normaalisti.
Virolaisjoukkueina ovat olleet esillä GMP Tallinn ja Viljandi. Ajatus on että niiden ei tarvitse lainkaan pelata Virossa omaa runkosarjaansa vaan ne pääsevät suoraan maansa pudotuspeleihin.
Virolais-suomalainen kuuden joukkueen lopputurnaus pelattaisiin yhden viikonlopun aikana perjantaista sunnuntaihin helmikuun lopussa.

Uudenlaisen yhteistyön lähtöajatuksena on tuoda kaksi urheilullisesti korkeatasoista virolaisjoukkuetta pelaamaan Suomen liigajoukkueita vastaan ja vastaavasti tarjota Viron kahdelle parhaalle lisää tasokkaita otteluita. Mestaruusliigan joukkueille uudet joukkueet ja Viron matka tuovat vaihtelua ja lisänäkyvyyttä sekä mahdollisuuksia markkinoinnille.
Mestaruusliigan hallitus hyväksyi perusajatuksen jo viime kesänä, mutta toteutusta lykättiin vuodella. Asiasta keskustellaan lisää nyt perjantaina ja lauantaina Helsingissä, missä kaikki Mestaruusliigan seurat ovat koolla jokakeväisessä liigaparlamentissa. Liigan virallinen kevätkokous on lauantaina.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle