Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallomiehet kaatoivat Kiinan komeasti

 
Lentopallomiehet kaatoivat Kiinan komeasti

Suomen miesten lentopallomaajoukkue avasi kauden voittotilinsä sunnuntaina Helsingissä kaatamalla Kiinan 3-0 (25-22, 25-23, 25-23). Perjantaina Tampereella Kiina oli vielä parempi 3-2.

- Tarvitsemme pelejä ja aikaa yhdessä, että kaikki sisäistävät systeemin. Pelaajien välinen yhteispeli parani jo paljon eilisestä ja pieni "kireys" pelissä väheni. Syöttö-torjunta-puolustus toimi mielestäni hyvin yhdessä. Hyökkäyspelin virheiden määrän vähenemiseen olen myös tyytyväinen, päävalmentaja Daniel Castellani kommentoi avausvoittoa.

Suomen maajoukkueen tulokkaat Jani Sippola ja Jarmo Korhonen paransivat myös otteitaan ja olivat paikkansa väärtejä seitsikossa.

- Sippola on saanut selkeästi itseluottamusta ja tänään hän pelasi tasolla jota harjoitusten perusteella odotin, Castellani totesi.

Hakkuri Mikko Oivanen oli perjantain pelin tapaan joukkueen paras pistemies saaliilla 18/+12. Konstantin Shumov pelasi vahvasti keskellä, vaikka varsinaista hyökkäyspeliä ei keskeltä paljon nähtykään.

Suomi vei avauserän 25-22 piristyttään erän loppuvaiheessa. Suomi nousi 17-18- tilanteessa otetun aikalisän jälkeen johtoon ja piti sen muun muassa Jarmo Korhosen parin komean puolustuksen myötä loppuun asti.

Toisen eran johdon Suomi otti jo hyvissä ajoin ja vei sen Kiinan loppurutistuksesta huolimatta 25-23. Erässä nähtiin myös kapteeni Tuomas  Sammelvuon maajoukkueeseen paluun jälkeinen ensimmäinen piste ässäsyötöllä (22-17).

Päätöserässäkin edettiin Suomen viitoittamaa tietä ja erä tuli kotiin 25-23.

Seuraavaksi lentopallomaajoukkue on jo tosipaikan edessä, kun se matkaa Maailmanliigan avaukseen Portugaliin. Suomi kohtaa isäntämaan lauantaina ja sunnuntaina Povoa de Varzimissa hieman Porton pohjoispuolella.

Suomen Maailmanliigan ottelut on nähtävissä URHOtv:ltä suorina lähetyksinä.

Suomen pistemiehet:
Jani Sippola 5/+3, Antti Siltala 10/+2, Matti Hietanen 8/+2, Mikko Oivanen 18/+12, Matti Oivanen 2/+1, Konstantin Shumov 8/+6, Jarmo Korhonen (L). Tuomas Sammelvuo 1/+1, Jari Tuominen, Jukka Lehtonen, Urpo Sivula 1/-2.

Kiinan parhaat pistemiehet:
Chen Ping 14/-5, Zhong Weijun 10/-2, H.M. Bian 8/+4.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle