Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomelle toinen tappio Portugalissa

 
Suomelle toinen tappio Portugalissa

Suomen saaliiksi jäi lentopallon maailmanliigan avausviikonlopulta vain yksi sarjapiste, kun Portugali löi lentopallomiehet sunnuntaina Povoa de Varzimissa 3-1 (25-18, 23-25, 25-21, 25-23). Lisää ikäviä uutisia tuli ottelun lopussa, kun Matti Oivanen putosi portugalilaistorjujan jalan päälle ja pyöräytti nilkkansa pahasti.

Oivasen nilkka kuvattiin välittömästi paikallisessa sairaalassa heti pelin jälkeen. Kipu oli edelleen tunti tapahtuman jälkeen kova. Näyttää vahvasti siltä, että edessä on huilia pidemmänkin aikaa.

Lauantaina loistanut hakkuri Mikko Oivanen jäi sunnuntaina kahdeksaan pisteeseen ja neljännessä erässä hänet korvasikin Urpo Sivula. Sivula pääsi peliin mukaan mukavasti tehden myös kahdeksan pistettä.

Antti Siltala oli Suomen ykkönen tehden 15 pistettä. Siltala johti joukkoja ansiokkaasti, mutta ei saanut vedettyä muuta ryhmää mukaansa.

Eemi Tervaportti ei saanut yhtä hyvää otetta hyökkääjistään kuin lauantaina ja Jani Sippola saikin kaksi kertaa mahdollisuuden pelin pyörittämiseen. Toisessa erässä Sippolan johdolla Suomi veikin erän.

Suomen pelin taso heilahteli lauantaitakin enemmän ja esimerkiksi kolmannen erän 11-5- johdon menettäminen 21-15- erätappioksi oli anteeksiantamatonta. Portugalin tasoinen joukkue rokottaa paikoista varmasti, kun niitä tarpeeksi tarjotaan.

Päävalmentaja Daniel Castellanikin valitteli pelin tason heilahtelua.

- Peli oli aika samankaltainen kuin lauantaina. Pelasimme ajoittain hyvin, mutta pelimme ei pysy tasaisesti hyvällä tasolla. Tarvitsemme etenkin vastaanottohyökkäykseen selkeästi parannusta.

Koko viikonlopun saldokin jäi näin miinuksen puolelle.

- Toivoimme vähintään yhtä voittoa, mutta jouduimme tyytymään yhteen pisteeseen. Portugali pelasi hyvällä tasolla ja me emme omalla tasollamme. Henkilökohtaisella tasolla on parannettava ja sen jälkeen asiat ovat kentällä helpompaa joukkueenakin.

Portugalin ykkönen oli joukkueen passari Tiago Violas, joka pelasi hienon viikonvaihteen. Violasin passeista nakuteltiin pinnoja tasaisesti, kun tälläkin kertaa neljä pelaajaa pääsi yli 10 pisteen.

Aloittanut hakkuri Hugo Gaspar sai kasaan 12 pistettä ennen penkkikutsua kolmannessa erässä. Myös penkillä käynyt Flavio Cruz teki 15, Joao Malveiro keskellä 12 ja toinen keskitorjuja Joao Jose peräti 14 pistettä.

Suomi jatkaa maailmanliigaa ensi perjantaina ja lauantaina Belgradissa Serbiassa.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle