Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

I.P. Lento tuo kuninkaallista verta Suomen Ravitallille

 
I.P. Lento tuo kuninkaallista verta Suomen Ravitallille

Suomen Ravitalli Oy:n hevoskanta kokee mullistuksen, kun I.P. Lento liisattiin mukaan tallin vahvuuteen. Suomenhevosten ehdottomaan huippukaartiin kuuluva ori kilpailee tämän vuoden Suomen Ravitallin sinivalkoisissa väreissä. Antti ja Heikki Parviainen vastaavat edelleen Teivon Kuninkuusraveihin tähtäävän oriin hyvinvoinnista ja valmennuksesta. Pekka Korpi istuu I.P. Lennon rattaille kilpailuissa aina kun se vain on mahdollista.

-On erittäin mielenkiintoista saada I.P. Lento Suomen Ravitallin väreihin. Nyt on kyse todella koko kansan ravitallista, kun mukana on sekä lämminverisiä että suomenhevosia. Jatkossa hankimme mukaan myös suomenhevosvarsoja, Mika Sohlberg kertoo.

-Teivon Kunkkareihin on odotettavissa todella iso määrä tallin nykyisiä ja tulevia osakkaita. Ravitalli näkyy ja kuuluu, Sohlberg lupaa.

I.P. Lento Kunkkareiden kolmas

Antti ja Heikki Parviaisen määrätietoinen työ on vienyt I.P. Lennon rodun ehdottomalle huipulle. Viime kausi oli oriin paras, toistaiseksi. Oulun kuninkuuskilpailun kolmas sija oli kova juttu. Syksyllä I.P. Lento voitti vielä Erkon Pokaalin. I.P. Lennon ennätykset ovat 21,4a ja 23,4 ja voittosumma 114 890 euroa. Tällä kaudella I.P. Lento, on kilpaillut seitsemän kertaa. Yksi voitto ja kolme kolmosta ovat jo plakkarissa.

-I.P. Lento on tuntunut hyvältä tällä kaudella. Viimeksi Kuopiossa Lento oli parhaan tuntuinen, mitä minä olen ajanut. Toiveikkain mielin etenemme kohti Kuninkuusraveja. I.P. Lennolla on hyvä jakso, ja ori haluaa aina mennä eteenpäin. Lento on kehittynyt koko ajan ja on erittäin miellyttävä hevonen ajaa, sanoo Pekka Korpi, Suomen menestynein ravivalmentaja.

Uusia ihmisiä raviurheilun pariin

Parviaisten kasvattamat hevoset ovat tuttuja kaikkialla Suomessa. Menestystä on tullut aivan rodun huipulla. I.P. Sukkula on kolminkertainen ja I.P. Vipotiina kaksinkertainen ravikuningatar.

-Halusimme lähteä I.P. Lennon kanssa mukaan Suomen Ravitalliin, koska tarvitsemme uusia ihmisiä raviurheilun pariin. Uskon, että pääsemme yhdessä nauttimaan menestyksen hetkistä, mutta kokemaan myös epäonnistumisia, sillä molemmat kuuluvat tähän urheiluun. Minä pidän aina mielessä sen, että joka hevosalalla on nähnyt vain onnistumisia, ei ole ollut tarpeeksi kauan mukana. Niin onnistumiset kuin epäonnistumiset lujittavat ihmisen ja hevosen suhdetta, myös tässä tallissa, Heikki Parviainen uskoo.

-Me olemme tavoitteet asettaneet ja teemme kaikkemme, jotta onnistuisimme. Lentoa valmennetaan edelleen kotona kuten ennenkin, Parviainen selvittää.

-Lento on vahvarakenteinen, siinä ei ole heikkoa kohtaa. Lento on todella viisas hevonen ja yhteistyöhaluinen. Lentoa ei ole koskaan kilpailuissa ajettu väsyneeksi. Yleensä Lento on parhaimmillaan heti maalilinjan jälkeen, Parviainen toteaa.

-Korven Pekkaa olen aina arvostanut kuskina ja valmentajana, toki muitakin. Pekka on pikkupojasta asti touhunnut hevosten kanssa. Pekka suhtautuu hevoseen inhimillisesti, hän tietää, että hevonen ei ole kone. Pekassa on hevosmiehen perusasiat. Siksi olen tyytyväinen, että juuri Pekka ajaa Lennolla, Parviainen kertoo.

Suomen Ravitallin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle